NAGRADA GLUMCU ALEKSI SIMIĆU: Mladi umetnik iz Gračanice osvojio priznanje za najbolje glumačko ostvarenje

D. Z.

05. 07. 2021. u 20:21

ODLUKOM žirija publike mladom glumcu Amaterskog pozorišta "Janićije Popović" Doma kulture "Gračanica", Aleksi Simiću, juče je na 62. Festivalu amaterskih pozorišta Srbije uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi "Igra".

НАГРАДА ГЛУМЦУ АЛЕКСИ СИМИЋУ: Млади уметник из Грачанице освојио признање за најбоље глумачко остварење

Foto: D. Zečević

Mladi glumci su na sceni Kulturnog centra u Kuli izveli predstavu "Igra" a prema mišljenju publike, domaćina i drugih učesnika ostavili su snažan utisak.

- Domaćin festivala direktor Kulturnog centra Kula Kamenko Bertić ocenio je da su mladi glumci sa Kosova i Metohije ostavili snažan utisak i da je svaki od mladih glumaca uložio veliki trud u ovoj predstavi i posebno izdvojio mladog glumca Aleksu Simića koji je u predstavi igrao mačora Šickaističu iz gračaničkog Doma kuture i dodaju da je nastupom dece glumaca iz Gračanice bio zadovoljan i reditelj predstave Boško Boškov. Inače, ovogodišnji Festival amaterskih pozorišta Srbije 62. po redu okupio je amaterska pozorišta iz Kule, Leskovca, Bečeja, Beograda, Trstenika, Smederevske Palanke, Prijepolja i Gračanice.

Organizatori Festivala su Savez amatera Srbije, Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i Kulturni centar Kula u čijim prostorijama se Festival realizuje, a domaćin Festivala je opština Kula.Odlazak predstave „Igra“ na 62. Festival amaterskih pozorišta Srbije pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!