DVE "KOLAJNE" SLOBODANU BEŠTIĆU: Završen 46. Festival monodrame i pantomime

V.V.S.

05. 07. 2021. u 15:18

PROGLAŠENjEM pobednika i uručenjem nagrada svečano je završen 46. Festival monodrame i pantomime, održan od 1. do 4. jula, na sceni Pozorišta lutaka "Pinokio".

ДВЕ КОЛАЈНЕ СЛОБОДАНУ БЕШТИЋУ: Завршен 46. Фестивал монодраме и пантомиме

Festival monodrame i pantomime

Zlatna kolajna "Maja Dimitrijević" za najbolju monodramu, po mišljenju stručnog žirija, kao i nagrada publike Zlatna kolajna "Siniša Dašić" pripale su glumcu Slobodanu Beštiću za predstavu "Noćni pisac", u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i trupe Trablejn, po tekstu i u režiji Jana Fabra.

- Zlatnu kolajnu "Maja Dimitrijević" žiri jednoglasno dodeljuje Slobodanu Beštiću za glumački polifonu, fascinantnu igru u predstavi "Noćni pisac", u režiji Jana Fabra. Glumac tragalac, hrabro, beskompromisno istražuje glumački scenski izraz, otkrivajući najintimnije prostore savremenog umetnika kakav je Jan Fabr. Beštić kreće se kroz beskraj glumačkog izraza koji je za njega, iznova i iznova, način da živi život na sceni autentično i igrački i intelektualno moćno, van svakog klišea. - ističu u svom obrazloženju članovi stručnog žirija festivala (rediteljka Tatjana Mandić Rigonat, predsednica žirija, glumci Ivan Perković i Bojan Krivokapić.

Nagradu "Miodrag Andrić - Ljuba Moljac" za najboljeg mladog glumca stručni žiri dodelio je Nikolini Vujević za ulogu u autorskoj predstavi "Nina". U obrazloženju se,između ostalog, navodi da je Nikolina Vujević autorka teksta, rediteljka, tekstopisac songova, kreatorka kostima, a iznad svega mlada glumica koja je složeno izmaštala monodramu "Nina".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)