NASTAVAK SAGE O BIDŽERTONOVIMA: Snima se druga sezona najgledanije serije na "Netfliksu"

Jl. B.

03. 07. 2021. u 10:38

BOGATSTVO, požudu i izdaju u Engleskoj tokom regentskog doba, od 1811. do 1820, videli smo očima moćne porodice Bidžerton u istoimenoj osmodelnoj istorijskoj romantičnoj drami na striming platformi "Netfliks".

НАСТАВАК САГЕ О БИЏЕРТОНОВИМА: Снима се друга сезона најгледаније серије на Нетфликсу

Rege Žan Pejdž i Fibi Dajnevor / Foto Netfliks

Seriju zasnovanu na najprodavanijim romanima Džulije Kvin, kao autor i scenarista potpisuje Kris Van Dansen, dok je producentkinja Šonda Rajams. Prva sezona, čija premijera je bila 25. decembra 2020, postavila je rekorde gledanosti. Krajem januara, "Netfliks" je saopštio da je "Bridžerton" pregledan sa više od 82 miliona naloga, te da je njihova najgledanija serija svih vremena.

Trenutno se u Londonu snima druga sezona, a "Netfliks" je najavio i treći i četvrti nastavak, čiji će autor i scenarista, umesto Dansena, biti Džes Braunel.

Napisano je čak osam romana o aristokratskoj porodici Bidžerton i svaki je posvećen jednom njenom članu. Glavni junaci su udovica Vajolet Bidžerton, koja ima četiri sina - Entonija, Benedikta, Kolina i Gregorija, i četiri ćerke - Dafni, Eloiz, Frančesku i Hajasint. Tu su i komšije Federington, a svaku epizodu začinjava anonimna i skandalozna kolumnistkinja, poznata kao Lejdi Visldaun. Ona zna sve informacije o Londonu i svi prate njene članke, čak i kraljica Šarlot.

Serija je zanimljivo ukrštanje knjiga Džejn Ostin i tinejdž sapunice "Tračara", ali uz veliku intervenciju. Da su se poštovale istorijske činjenice, većina glumaca bi morala biti bele puti, ali je u skladu sa raznolikošću osmišljen svet u kome su još početkom 19. veka svi ljudi jednaki bez obzira na boju kože.

U takvoj sredini, bogata udovica Bridžerton (Rut Gemel) podređuje sve tome da što bolje udomi najstariju lepoticu Dafni (Fibi Dajnevor). Kako se situacija oko udvarača komplikuje, a najstariji brat Entoni (Džonatan Bejli) preti ugovorenim brakom sa autsajderom, svoje prste u sudbinu uzbuđene debitantkinje Dafni umešao je najpoželjniji neženja u društvu Sajmon Baset (Rege Žan Pejdž), vojvoda od Hejstingsa i Entonijev prijatelj. Da ne bi podlegli pritiscima rodbine i društva, njih dvoje sklapaju dogovor o lažnoj veridbi. Međutim, oboje su pod budnim okom dežurne tračare koja otkriva sve prljave tajne u svojoj kolumni.

Popularni glumac Rege Žan Pejdž neće se pojaviti u drugoj sezoni, ali se ekipi pridružio Rupert Evans kao Edmund Bidžerton, voljeni i rano preminuli Vajoletin suprug. U drugoj sezoni priča će se vrteti oko lorda Entonija, koji će nesuđenu dragu morati da zaboravi i da pronađe suprugu koja mu odgovara po statusu i bogatstvu. Za oko mu zapada Kejt Šarma (Simon Ešli), koja ima sestru Edvinu (Šaritra Čandran), naivnu i željnu prave ljubavi, kao i majku Lejdi Meri (Šeli Kon), čiji brak je upleten u skandal. Glumac Rupert Jang tumačiće lik Džeka koji ne postoji u romanima, a koji ima posebnu vezu sa jednom od najznačajnijih porodica i tajnom Bidžertona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024