NOVI SUSRET NA DRINI: Na Kefaloniji završena grčko-srpska likovna kolonija "Argostoli 2021"

M. Kralj

30. 06. 2021. u 10:31

IZLOŽBOM dela grčkih i srpskih likovnih stvalaralaca, nastalih tokom osam minulih dana, završena je na Kefaloniji kolonija "Argostoli 2021".

НОВИ СУСРЕТ НА ДРИНИ: На Кефалонији завршена грчко-српска ликовна колонија Аргостоли 2021

Privatna arhiva

Ovog leta bila je posvećena i uspomeni na nadavno preminulog Miloša Šobajića, pa se učesnicima i organizatorima, video-porukom zahvalila njegova supruga.

Srpska likovna reprezentacija predstavila se radovima Bojane Dimitrijević, Milene Maksimović Kovačević, Mileta Pajića, kao i Nevene Marković, koja je goste dočekivala u našoj narodnoj nošnji, dok je Aleksa Miletić svirao na fruli.

- Počasni konzul Srbije, Viktor Ruhotas, ovde nas je dočekao raširenih ruku i otvorenog srca - kaže za naš list Mile Pajić, jedan od učesnika kolonije, čije će udruženje "Riznica srpske tradicije", biti jedan od organizatora uzvratne posete. .

Plan je, kako nam otkriva Pajić, da novostečene grčke prijatelje, kada to budu dozvolili epidemiološki uslovi ugoste u izuzetnom ambijentu Sokolske planine, u manastiru Svetog Nikolaja, nedaleko od Ljubovije, na Drini.

- Uz rad na koloniji obilazili bi sva lepa i istorijski značajna mesta u zapadnoj Srbiji: Cer, Gučevo, Perućac, nekoliko izuzetnih manastira oko Sokola - priča sagovornik.

Uz udruženje "Riznica srpske duhovnosti" u organizaciju će biti uključena i Šabačka eparhija, a nada se i grad Šabac, sa kojim je pobratimljen Argostoli, kao i sa beogradskom opštinom Voždovac (na Kefaloniji postoje i Šabačka i Voždovačka ulica).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!