POETSKO VEČE: Predstavljanje knjige "Mi, marije"

M. N. M.

21. 06. 2021. u 20:10

NOVA zbirka poezije Marije Dragnić "Mi, marije" u izdanju izdavačke kuće PPM Enklava, biće predstavljena u četvrtak 24. juna od 19.30 u KC Grad, uz učešće pesnikinja Radmile Petrović i Maše Seničić, pesnika Vladana Krečkovića i Šimona Tsubote, te autorke.

ПОЕТСКО ВЕЧЕ: Представљање књиге Ми, марије

Ema Bednarž

Nakon razgovora pesnika o knjizi i muzičko-poetskog dijaloga sa gostom iznenađenja, muziku puštaju "Zlatni diječaci" - Damir Damir i Dušan Ristić.

O knjizi poezije "Mi, marije" Tanja Stupar Trifunović kaže:
 - Ovo je poezija u kojoj žene i drveće imaju moć da se kreću u svim pravcima. Poezija o slobodi o kojoj se mašta, ali za koju se i bori; o Koki, Mili, Marini, Kris, Miji, junakinjama pesničke knjige čije životne sudbine izgovorene kroz njihove snažne i ubedljive glasove čine niz uspelih, oštroumnih i intrigantnih ciklusa, u kojima nas svaka od njih vodi kroz novi sloj ženskih iskustava i pravi posvetu ženskom životu. A životi u pesmama Marije Dragnić su u tolikoj meri strastveni i živi da nam se čini kako su junakinje njene poezije tu, naspram nas i u dahu nam kazuju svoje priče koje vredi čuti. Raspon i autentičnost glasova kroz koje nam se autorka obraća je takav i toliki da stvara utisak kako se u ciklusima na koje je podeljena zbirka radi o različitom autorstvu, što je zasigurno još jedan od mnoštva kvaliteta koji je moguće izdvojiti iz njene nove knjige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)