U TRCI I "GRUPA", "PORODICA" I "KLAN": Nominovano 16 serija za nagrade "Srca Sarajeva" u šest kategorija

M. J. M.

11. 06. 2021. u 17:50

SELEKCIONI odbor Sarajevo film festivala, ove godine, u konkurenciju za nagrade "Srca Sarajeva" za TV serije, uvrstio je 16 ostvarenja iz produkcije serija sa prostora bivše Jugoslavije, premijerno prikazanih od 1. septembra 2019. do 31. maja 2021.

У ТРЦИ И ГРУПА, ПОРОДИЦА И КЛАН: Номиновано 16 серија за награде Срца Сарајева у шест категорија

Foto Promo

U kategoriji "Najbolje dramske serije" nominovano je sedam, među kojima su i srpske "Grupa", "Klan", "Porodica" i "Tajkun". Za najbolju komediju nominovane su četiri, među kojima i naše "Mama i tata se igraju rata" i "Zlatni dani". Najviše nominacija, po pet, imaju "Grupa" i "Porodica", po četiri "Jezero", "Novine" (3. sezona) i "Klan". Tri nominacije ima "Tajkun", "Kosti" dve, a po jednu "Južni vetar", "Senke nad Balkanom" - 2. sezona, "Močvara" i "Kalup". Serije "Mama i tata se igraju rata" i "Zlatni dani" imaju po jednu nominaciju.

Za najboljeg kreatora/kreatore serija, nominovani su Uroš Tomić i Dragan Đurković ("Grupa"), Bojan Vuletić ("Porodica"), Slobodan Skerlić ("Klan"), Dragan Bjelogrlić ("Senke nad Balkanom", 2. sezona). Za najbolju glumicu nominovane su i naše Jasna Đuričić ("Grupa"), Jovana Stojiljković ("Južni vetar"), Mirjana Karanović ("Porodica"), Nada Šargin ("Kalup"), kao i hrvatska glumica Tihana Lazović ("Tajkun"). U kategoriji najboljeg glumca nominovani su Boris Isaković ("Porodica"), Dragan Bjelogrlić ("Tajkun"), Feđa Štukan ("Klan"), Filip Đurić ("Grupa"), Goran Bogdan ("Močvara"), Jovo Maksić ("Kosti")...

Ceremonija dodele nagrada biće održana za vreme 27. Sarajevo film festivala, od 13. do 20. avgusta. O dobitnicima će odlučivati žiri od više stotina filmskih i televizijskih profesionalaca sa područja bivše Jugoslavije.

ZVEZDE U USPONU

U KATEGORIJI "Zvezda u usponu", nominovano je pet glumaca, među kojima su i naši Aleksandar Dimitrijević ("Klan"), Ivana Zečević - na slici ("Grupa"), kao i Jana Bjelica ("Porodica").

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)