ŠEST KNJIGA U UŽEM IZBORU ZA "VASKA POPU": Laureat prestižnog pesničkog izdanja biće poznat krajem ovog meseca

J.S.

10. 06. 2021. u 16:32

UKUPNO šest knjiga našlo se u najužem izboru za prestižnu pesničku nagradu koja nosi ime „Vasko Popa“a ime laureata biće saopšteno do kraja ovog meseca - saopštio je danas predsednik žirija Jovan Zivlak.

ШЕСТ КЊИГА У УЖЕМ ИЗБОРУ ЗА ВАСКА ПОПУ: Лауреат престижног песничког издања биће познат крајем овог месеца

Vasko Popa

U užem izboru su naslovi: „Galgal“ Zlate Kocić (Povelja, Kraljevo),“Dolazeće doba“( Zavod za udžbenike, Beograd), autora Bojana Jovanovića,“Ostrvo”( SKZ, Beograd) Branislava Matića, „Kćeri zar ne vidiš da gorim” ( Treći trg, Beograd)Ivane Maksić, „Aveti atara“ ( Gradska narodna biblioteka Zrenjanin ) i „Listanja“(Beograd),Milana Bunjevca.

Žiri će ime dobitnika 27. nagrade Vasko Popa saopštiti u Beogradu, u drugoj polovini juna. Nagrada će biti uručena dobitniku na svečanosti u Vršcu 28. juna.

Ovo priznanje dodeljuje se od 1995.godine u Vršcu za najbolju novoobjavljenu knjigu pesama na srpskom jeziku, kao i za izbor koji sadrži relevantan obim novih pesama.U konkurenciji su knjige koje su objavljene u periodu od početka januara i zaključno do kraja decembra.

Osnivači nagrade su Društvo prijatelja Vršca „Vršac lepa varoš“i Agencija Đorđević uz podršku i saglasnost Haše Popa i Fondacije Hemofarm. O nagradi odlučuje tročlani žiri koji je imenovala Agencija Đorđević na koju su preneta osnivačka prava i koja obavlja sve poslove vezane za nagradu u skladu sa Pravilnikom o nagradi.Uz predsednika Zivlaka, u žiriju su Vladimir Gvozden i Dejan Aleksić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!