KORAK ZA PROMOCIJU KULTURE: Srpski umetnici na internacionalnoj izložbi Nord Art u Nemačkoj

D. B. M.

03. 06. 2021. u 16:46

SRBIJA će se ove godine predstaviti na prestižnoj internacionalnoj izložbi savremene umetnosti pod nazivom "Nordart" u Budelsdorfu u Nemačkoj. Predstaviće je umetnici: Bratislav Radovanović, Ivan Milenković, Jelena Marjanović, Lazar Tibor, Marko Kusmuk, Nenad Milovanović i Ranka Radovanović.

КОРАК ЗА ПРОМОЦИЈУ КУЛТУРЕ: Српски уметници на интернационалној изложби Норд Арт у Немачкој

NordArt

Izložba je neformalno okarakterisana kao "severno Venecijansko bijenale" i važi za najveću izložbu savremene umetnosti u Evropi. Održava se još od 1999. godine, a nakon prošlogodišnje pauze nastale zbog pandemije kapije ove izložbe će biti ponovo otvorene za posetioce. Ovu izložbu godišnje poseti približno 250000 posetilaca.  

Umetnici će se ove godine predstaviti sa jednim ili više radova po izboru stručnog žirija na površini od više od 100.000 kvadratnih metara izlagačkog prostora.
- Predstavljanje srpskih umetnika inostranoj stručnoj javnosti na prestižnim izložbama, kao što je "NordArt", i prezentovanje kvaliteta koji naša likovna scena ima da ponudi, predstavlja značajan korak u promociju kulture i umetnosti naše zemlje -  izjavio je Dušan Zlokolica, istoričar umetnosti.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni