KNJIGA "PUT DO POZORIŠTA" NEBOJŠE BRADIĆA: U Bitef teatru održana promocija dela našeg poznatog reditelja

V.V.S.

02. 06. 2021. u 17:31

U BITEF teatru danas je predstavljena knjiga reditelja Nebojše Bradića "Put do pozorišta" , prva u ediciji "Raške duhovne svečanosti" u izdanju Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje "Gradac" iz Raške.

КЊИГА ПУТ ДО ПОЗОРИШТА НЕБОЈШЕ БРАДИЋА: У Битеф театру одржана промоција дела нашег познатог редитеља

Bitef teatar

O Bradićevom umetničkom delu, još od prve predstave "Pučina" (na kojoj je bio asistent reditelju Dejanu Mijaču) do naših dana, govorili su upravnik Bitef teatra Miloš Latinović,pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević i umetnički direktor "Raških duhovnih svečanosti" Nikša Barlov.

Piščevi saputnici na ovom nesvakidašnjem pozorišnom putovanju su svi oni pisci čija je dela postavljao na scenu: Pekić,Andrić, Selimović,a Šekspiru je posvetio i posebno poglavlje u knjizi.

- Pozorište i nas i društvo čini živim - ističe Nebojša Bradić, jedan od dobitnika nagrade "Stefan Prvovenčani" koja se dodeljuje na "Raškim duhovnim svečanostima". - Smisao umetnosti je da nas suočava sa našim strahovima i otkriva nam nade, a smisao putovanja traganje za utočištem kao mestom slobode.

U ovom zanimljivom delu, svestrani stvaralac se osvrnuo na sopstvena saznanja i iskustva u (i o) teatru,a neka od njih je "smestio" u poglavlje "Zlatna pravila glume". Iz rediteljske vizure govori o sedam ključnih vrlina glume(sposobnost,izražajnost,uverljivost,humor, hrabrost,skromnost, poverenje),ali i sedam grehova - nesposobnost, tupost, površnost, nedostatak humora, strah, taština i cinizam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024