FESTIVAL HOROVA DECE I MLADIH: Pobednik će učestvovati na manifestaciji "Radost Evrope"

V.V.S.

27. 05. 2021. u 14:02

JUBILARNI deseti republički Festival horova dece i mladih FEDEHO održaće se u petak i subotu (28. i 29. maja) na Velikoj sceni "Donka Špiček" Dečjeg kulturnog centra Beograd.

ФЕСТИВАЛ ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ: Победник ће учествовати на манифестацији Радост Европе

Dečji kulturni centar

Priliku da učestvuju na festivalu imaju svi dečiji horovi iz Srbije i regiona, a cilj festivala je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao deo našeg kulturnog nasleđa.

Na ovogodišnjem festivalu, između ostalih, učestvovaće Hor Kulturnog centra Zrenjanin, Hor "Dar" iz Paraćina, Horovi osnovnih muzičkih škola "Nevena Popović" iz Grocke i "Petar Konjović" iz Beograda, Hor Srednje muzičke škole "Jovan Bandur", Dečji crkveni hor "Blagoslov" Muzičko kreativnog centra "Vivak" pri Hramu Svetog Kirila i Metodija u Sremskoj Mitrovici, Hor Desete beogradske gimnazije "Mihajlo Pupin" iz Beograda.

Najbolji hor, po mišljenju stručnog žirija, učestvovaće na ovogodišnjoj Međunarodnoj manifestaciji dece Evrope "Radost Evrope".

Pored nagrade za ajbolji hor, biće dodeljene i specijalne nagrade za scenski nastup, najbolje izvedenu kompoziciju i najboljeg dirigenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!