SUSRET ZAJEDNICA PROFESIONALNIH POZORIŠTA VOJVODINE I SRBIJE: U Novom Sadu održan skup sa idejom da se oformi pozorišna unija

V.V.S.

25. 05. 2021. u 16:53

U SRPSKOM narodnom pozorištu održan je sastanak članova Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine i Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, na kome su se razmenjivali ideje i iskustva, ali i diskutovalo o "gorućim" pozorišnim temama.

СУСРЕТ ЗАЈЕДНИЦА ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ВОЈВОДИНЕ И СРБИЈЕ: У Новом Саду одржан скуп са идејом да се оформи позоришна унија

Novosadsko pozorište

Ključna tema ovog skupa bila je usvajanje ideje o kreiranju pozorišne unije Srbije, koja bi se ogledala u spajanju ovih dveju strukovnih organizacija.

- Već neko vreme zagovaramo ideju o pripajanju zajednica, koja se bazira na potrebi onog dela struke, spremnog na saradnju i zajedničko razmišljanje i delovanje. Cilj je, svakako, da se zamisao sprovede uz uvažavanje istorijskih i estetskih tekovina kojima raspolažu obe strukovne zajednice, kao i uz uvažavanje specifičnosti svakog pojedinačnog teatra - izjavio je predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine Valentin Vencel.

Svrha postojanja unije bila je oblikovanje zajedničkog nastupa predstavnika pozorišta na teritoriji Republike Srbije, formulisanje zajedničkih problema i uspostavljanje trajne komunikacije između pozorišta i nadležnih organa - ministarstva i lokalnih samouprava - u cilju unapređenja i afirmacije pozorišne umetnosti u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna