CRNOGORSKI RECEPT VELJE NEVOLJE: Bio je kralj Dorćola, a pao je kao prva žrtva snajperskog hica

Novosti online

04. 05. 2021. u 20:10 >> 20:19

KLAN Velje Nevolje po ugledu na „kolege“ iz Crne Gore u svom arsenalu je imao i snajpersku pušku. Snajperska puška prvi put je korišćena u obračunima među kriminalcima 1997. godine po takozvanom „crnogorskom receptu“.

ЦРНОГОРСКИ РЕЦЕПТ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Био је краљ Дорћола, а пао је као прва жртва снајперског хица

Foto: Printskrin

Prva žrtva snajpera u Beogradu bio je Vukašin Vule Gojak, major Srpske dobrovoljačke garde i telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana. On je ubijen 7. septembra ispred svoje diskoteke "Ric“ na Košutnjaku. 

Gojak je sedeo u svom džipu "micubiši pajero", parkiranom ispred diskoteke "Ric". Ubica ga je čekao u zasedi puna dva sata koliko je Gojak i bio u svom lokalu, a onda je hladnokrvno pucao sa udaljenosti od tridesetak metara. Hitac je probio staklo na džipu i pogodio Gojaka u vrat.

Smrt kralja Dorćola, kako su ga zvali u beogradskom podzemlju nikada nije rasvetljena. Ipak, pominjana su tri motiva.

Prvi je bila Gojakova umešanost u nestanak Ise Lera DŽambe, koji je poslednji put viđen 1992. godine u kockarnici u „Beograđanci“, koju je obezbeđivao upravo Gojak kao član Arkanove agencije „Delije“. Gojak se, kao i njegov šef Arkan, kleo da nema nikakve veze sa DŽambinim nestankom. Gojak, koji je po sopstvenom priznanju prvi udario pripitog Lera, objašnjavao je:

- Udario sam ga nekoliko puta pesnicom da bih ga onesposobio, pa on je pre toga uperio nekakav pištolj u čelo mog kolege. Pošto smo ga smirili, ubacili smo ga u lift i izbacili na ulicu - pričao je Gojak tvrdeći da ne zna šta se desilo s DŽambom nakon incidenta.

Unosni biznis sa noćnim lokalima mogao bi biti drugi motiv ubistva. Gojak je posle "Rica“ naglo krenuo da se širi poslove, i ulazi u vlasničke kombinacije sa beogradskim klubovima. Kao treći motiv spominje se i Gojakova učešće u mafijaškom sukobu na Zvezdari samo nekoliko dana pred smrt. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)