"NIJE PRAVEDNO IĆI U ZATVOR ZBOG ODBRANE SVOG DOMA": Ministar Vulin će predložiti promenu definicije nužne odbrane

Novosti online

13. 03. 2021. u 17:09

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio se povodom slučaja u Lebanu gde je penzioner u svojoj kući iz pištolja ranio muškarca koji je pokušao da ga opljačka.

НИЈЕ ПРАВЕДНО ИЋИ У ЗАТВОР ЗБОГ ОДБРАНЕ СВОГ ДОМА: Министар Вулин ће предложити промену дефиниције нужне одбране

Foto: P. Mitić

- Čovek koji je branio sebe i svoju nepokretnu suprugu ne bi smeo da zbog toga bude u zatvoru. Ako je pucanje u provalnika i još uz to mlađeg, fizički snažnijeg od penzionera koji brani svoj život, onda moram da pitam zakonodavca šta bi svako od nas kada mu bude ugrožen život i čast u sopstvenom domu trebalo da uradi. Neka nam objasne kako treba da se ponašamo kada nam neko provali u kuću i pokušava da nas opljačka? Tužilac koji je kvalifikovao pucanje u provalnika kao ubistvo u pokušaju je samo sledio slovo zakona i uradio jedino što može da uradi čovek pravosuđa sve dok je ovakav krivični zakon na snazi - izjavio je ministar Vulin.

 - Predložiću ministarki pravde gospođi Popović da povede raspravu o mogućoj promeni definicije nužne odbrane. Zakoni moraju da se prilagođavaju životu, i kada se pišu i donose moraju da poštuju princip pravičnosti. Ići u zatvor zbog odbrane svog doma to jednostavno nije pravedno - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)