DVE EKIPE U RATU ZA VELJINO MESTO: Posle hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, mnogi bi hteli da preuzmu "posao"

E. H.

09. 03. 2021. u 08:00

NAJMANjE dve kriminalne grupe koje se naslanjaju na navijače, u ovom trenutku pokušavaju da popune upražnjeno mesto posle hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kako saznaju "Novosti", reč je o ekipama koje predvode Nikola V. i Vladimir V., i koje su u ovom trenutku u sukobu.

ДВЕ ЕКИПЕ У РАТУ ЗА ВЕЉИНО МЕСТО: После хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића, многи би хтели да преузму посао

Policija ima saznanja da su Nikola V. i Luka C. umešani u ubistva Stamatovića i Dedovića u Atini

Prema podacima bezbednosnih službi, Nikola V. je direktno povezan sa Belivukom i Miljkovićem i operativna saznanja govore da je sa njima učestvovao u nekim zločinima.

- Nikola V. i njegova desna ruka Luka C. su trenutno van domašaja policije, a sumnja se da se kriju u Španiji sa ostalim članovima grupe - navodi izvor iz istrage. - Prema nekim podacima, njih dvojica su, pored još najmanje trojice ljudi, učestvovala u pucnjavi u Atini kada su ubijeni Igor Dedović, navodni vođa "škaljarskog klana" i Stevan Stamatović, njegov najbliži saradnik.

Pored ubistava, operativna saznanja o ovoj ekipi kazuju da su deo većeg lanca za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi, kao i to da njima u ovom trenutku rukovode najbliži saradnici Radoja Zvicera, navodnog vođe "kavačkog klana". Zvicer je bio istinski šef Belivuka i Miljkovića, a posle njihovog hapšenja, "posao" je pao na Nikolu V. i Luku C.

Pored organizovanja šverca kokainom, ova grupa se, prema informacijama bezbednosnih službi regiona, na Pirinejskom poluostrvu bavi i uzgojem marihuane u veštačkim uslovima. Novac zarađen od trgovine narkoticima, koriste za skrivanje, ali ga, kao i u ranijem periodu, peru kroz kupovinu lokala, stanova i automobila.

Za razliku od ove ekipe, grupa Vladimira V. je trenutno na teritoriji Srbije. Skrivaju se mahom u Beogradu, u štek-stanovima. Glavni im je posao trgovina narkoticima, posebno kokainom i heroinom. Odranije su u sukobu sa Belivukom i Miljkovićem. I oni su, takođe, imali neku vrstu zaštite od pojedinaca u državnim strukturama, posebno u MUP Srbije.

- Celu tu mrežu zaštite, bar njen vrh, sada smo demontirali - ističe naš sagovornik. - Vladimir V. je zato sada u ilegali. Zaplenjeno mu je nedavno nekoliko automobila i ona su na veštačenju. Policija lagano sužava krug oko cele te grupe.

O kriminalcima, koji pokušavaju da uskoče na mesto Belivuka i Miljkovića pre nekoliko dana govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji im je poručio da će vrlo brzo završiti iza rešetaka i da su pod prismotrom.

- Naša poruka je da smo sa ovom bandom završili. Onima koji misle da su ih nasledili mogu da poručim: gotovi ste, što znači da ćete uskoro biti iza rešetaka - rekao je Vučić i najavio nova hapšenja po celoj Srbiji.

PROŠIRENjE ISTRAGE ZA JOŠ UBISTAVA

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe "Principi" fudbalskog kluba Partizan je, zajedno sa još 18 osoba, uhapšen 4. februara i prošle nedelje Specijalni sud im je produžio pritvor za još 30 dana. Belivuk i saradnici osumnjičeni su za najbrutalnije zločine - otmice, tri ubistva, iznude i trgovinu drogom. Terete se za likvidacije navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i pripadnika grupe "Pink Panter" Milana Ljepoje. Prema nekim najavama, uslediće proširenje istrage za još neka ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja