TRAGEDIJA U MAJDANPEKU: Rudara (54) samlela drobilica

Novosti online

02. 03. 2021. u 12:58

NAKON što je pre svega osam dana nastradao dvadesetdevetogodišnji radnik na Površinskom kopu Rudnika u Majdanpeku koga je u automobilu marke "Lada Niva" pregazila teška rudarska mašina buldožer, još jedna stravična nesreća danas je zadesila rudare

ТРАГЕДИЈА У МАЈДАНПЕКУ:  Рудара (54) самлела дробилица

Foto: D.N.

Tokom prve smene, oko 10,30 časova poginuo je radnik D.R.(54) rodom iz sela Rudna Glava koji je živeo Majdnapeku i radio na Površinskom kopu u pogonu sekundarnog drobljenja rude.

Od radnika Rudnika u Majdanpeku D. R. se neko vreme nije pojavljivao i kolege su krenule u obilazak pogona da ga traže. Najpre su pronašli njegov šlem, a potom i deo jakne koju je imao na sebi.

Nakon toga nastradali radnik pronađen je u takozvanom "E" bukeru za odlaganje rude u koji ga je kako se pretpostavlja izbacila traka drobilice u koju je upao dok je radila i bila u pogonu.

Šta se zapravo tačno dogodilo još uvek je nepoznato, jer je D.R u obilazak otišao sam. Radi se o iskusnom starijem radniku, koji iza sebe ima gotovo 40 godina radnog iskustva i kome je ostalo još svega 6 meseci do zaslužene penzije koju nažalost nije dočekao.

I ova nesreća koja je druga za svega nedelju dana, vidno je potresla zaposlene u Majdanpečkom Rudniku bakra, kao i građane grada pod Staricom.

Na mesto nesreće odmah je stigla Hitna medicinska služba majdanpečkog Doma zdravlja kao i policija.

Nakon obavljenog uviđaja biće poznati ključni detalji pod kojima se dogodila ova nesreća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)