JELICA ISPRAĆENA U SUZAMA: Vladimirčani u šoku zbog ubistva i samoubistva sestara Živanović u Novom Sadu

V. MITRIĆ

22. 02. 2021. u 20:55

JELICA Živanović (30), koju je, kako se sumnja, u Novom Sadu usmrtila dve godine starija sestra Milica, a potom "presudila sebi" skokom sa mosta u Dunav, sahranjena je u ponedeljak u rodnim Vladimircima kod Šapca.

ЈЕЛИЦА ИСПРАЋЕНА У СУЗАМА: Владимирчани у шоку због убиства и самоубиства сестара Живановић у Новом Саду

Varadinski most u Novom Sadu / Foto N. Karlić

Meštani ovog pitomog mačvanskog sela liju suze i još su u šoku zbog tragedije koja je zadesila njihove komšije Živanoviće, jer je njihova porodica oduvek slovila za dobru i cenjenu u ovom kraju. Majka Milena je ugledna nastavnica matematike, otac Dušan je građevinski inženjer, a na dobrom glasu su oduvek bila i sva njihova deca.

- Milica i Jelica su davno otišle na studije u Novi Sad - kažu komšije Živanovića. - Poslednjih godina, istina, nešto ređe su dolazile kući. A bile su devojke za primer, divno su se slagale i volele kao sestre. Jednostavno, kako naš narod kaže, dva tela - jedna duša. Kao da su bile bliznakinje. Ma gde ko odavde živeo, uvek se čulo šta mu se događa. Za njih nikad, i njihovi najbliži, nisu čuli ništa ružno.

Istina, u kući Živanovića, počela je da se javlja priča da je jedna od kćerki "nervno popustila", pa čak i da je najavljivala samoubistvo. Na to ukazuje i strah njihovog rođenog brata Nikole, jer je policiji prijavio da nije uspeo da se čuje sa sestrama od 14. februara.

- Šta je i kako neku od sestara mučilo i tištilo, to niko od nas ne zna - kažu poznanici porodice Živanović. - Znamo samo da su bile takve da ni mrava ne bi zgazile. Devojke kao dukat, da ih svaka kuća poželi. A, sad te priče, da je jedna od njih navodno bila prijavljena za nasilje u porodici, da je proganjala momka u Sremskim Karlovcima... nama, ovde, deluje nestvarno. Ubistvo i samoubistvo Dušanovih i Mileninih ćerki, niko odavde ne bi mogao da zamisli ni u najcrnjem snu.

Psihijatri, inače, ukazuju da na svako samoubistvo ide nekoliko pokušaja samoubistava. Prema zvaničnoj statistici, žene ih češće najavljuju nego muškarci, koji kad odluče, to, uglavnom, vrlo brzo i učine.

- Šta je Milicu nateralo da uzme život sestri, a zatim i sebi, verovatno se nikad neće saznati - poručuju meštani u Vladimircima.

MILIČINO TELO JOŠ TRAŽE

TELO Milice Živanović još nije nađeno. Ona je, kako se sumnja, izvršila samoubistvo u noći između srede i četvrtka oko 1.30, skočivši sa Varadinskog mosta u Dunav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a