PREDSEDNIK JE BIO PRISLUŠKIVAN: Ministar policije o nelegalnom praćenju razgovora Aleksandra Vučića - predali smo dokaze tužilaštvu!

Novosti online

16. 02. 2021. u 20:50

ПРЕДСЕДНИК ЈЕ БИО ПРИСЛУШКИВАН: Министар полиције о нелегалном праћењу разговора Александра Вучића - предали смо доказе тужилаштву!

Arhiva

GOSTUJUĆI na TV Vesti ministar policije Aleksandar Vulin je razgovarao o aktuelnim temema, a sem o hapšenjima, dotakao se i problema bezbednosti predsednika Srbije.

On je komentarišući prisluškivanje predsednika Vučića i njegove porodice, rekao da su dokazi prikupljeni i da su predati tužiocu.

- Dokazali smo da je bilo nelegalnog prisluškivanja. Predali smo sve dokaze, sve što smatramo dokazima. A tužilac ima apsolutno pravo da odluči i traži da mu se eventualno nešto dopuni i da se još neko sasluša - rekao je Vulin.

Ministar je komentarisao i pokušaj ubistva predsednika Vučića u Srebrenici i rekao da smatra da to što nema još odgovora na to ne bi smelo da prođe tek tako.

Kako kaže, saradnja MUP-a i BIA je krucijalna i daje rezultate. Ističe da svi rade zajedno i da su i u trenutku hapšenja svi bili zajedno, kao i da su o svakom koraku obaveštavali predsednika Vučića.

Vulin kaže da svaki grad u Srbiji ima pravo da bude bezbedan i siguran. On ističe da organizovanog kriminala ne može biti bez zaštite nekoga ko je važan u državnom aparatu.

- NJih je uvek bilo i uvek će ih i biti, ali je pitanje samo na kom su mestu i to ćemo istražiti - rekao je Vulin i rekao da će svako ko ima kontakt sa kriminalcem, ne prijavljeni kontakt, biti kažnjen.

Kako kaže, svaka informacija mora da bude dokumentovana, kao i izvor, a kako kaže, ako je izvor zaštićen, takođe se zna ko može time da se bavi i kako.

Vulin je rekao i da smo sada, nakon hapšenja ovog klana dosta bezbediji, ali i istakao da je Srbija statistički bezbedna zemlja. Ističe da smo bezbedniji od većine zemalja i u okruženju i u Evropi.

- Statistika je jedno, a osećaj koji čovek ima je nešto sasvim drugo. Razbiti ovaj kriminalni klan je nešto što je i u evropskim razmerama veoma važno, ali je takođe važno da se borimo i sa uličnim kriminalom, kriminalom koji pogađa čoveka svaki dan - rekao je Vulin.

(Pink)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Marija

17.02.2021. 00:07

Prisluškivanje predsednika jedne države em što je nedopustivo i nezakonito, ujedno je i udar na državu. Hvala našim nadležnim službama koje su sprečile dalje posledice i vrlo predano vode istragu oko svega.

Dejan

17.02.2021. 07:19

Nezakonito prisluškivanje predsednika svake države je itekako kažnjivo, em što je nedopustivo i nezakonito, ujedno je i udar na državu. Zato veliko Hvala našim nadležnim službama koje su sprečile dalje posledice i vrlo predano vode istragu oko svega.Naravno da krivci moraju da odgovaraju.