NIKADA NISAM VIDEO TAKAV MASAKR: Forenzičar koji je radio uviđaj u domu porodice Velje Nevolje otkriva jezive detalje

Novosti online

10. 02. 2021. u 21:56

UVIĐAJ u stanu, u kojem je Nebojša Belivuk, otac Veljka Belivuka, 13. februara 1995. godine aktivirao bombu i usmrtio sebe, svoju suprugu i taštu, radio je sada penzionisani policajac forenzičar Časlav Ristić!

НИКАДА НИСАМ ВИДЕО ТАКАВ МАСАКР: Форензичар који је радио увиђај у дому породице Веље Невоље открива језиве детаље

Foto: Arhiva Novosti/Printscreen

Ristić, koji je bio na mestu, kako kaže, do tada nezapamćenog masakra u Beogradu, kaže da je Nebojša istovremeno aktivirao čak dve ručne bombe.

- Kada smo stigli na uviđaj, zatekli smo jeziv prizor! Tada smo se prvi put susreli s takvim maskarom, po načinu izvršenja i po broju nastradalih. Detonacija je bila izuzetno jaka, bila su izbijena vrata iz štoka, ali i deo zida - priseća se Ristić i nastavlja:

- Bilo je jasno da je muškarac, čije je telo bilo prepolovljeno, aktivirao paklene naprave. Odmah je moglo da se pretpostavi da je on, najverovatnije, hteo da izvrši samoubistvo u kupatilu. Međutim, za njim je verovatno krenula supruga, a za njom njena majka. I u tom trenutku čovek je aktivirao bombe. To se moglo zaključiti i na osnovu položaja tela, ali i na osnovu povreda preminulih.

Foto: Arhiva

Ovaj bivši forenzičar, koji je punih 20 godina išao na mesta zločina, dodaje da su tokom uviđaja saznali da je u trenutku eksplozije u tom stanu, samo u drugoj prostoriji, bilo dvoje dece - tada devetogodišnji Veljko Belivuk i njegov rođak.

Foto: Arhiva

- NJih nismo zatekli na mestu eksplozije, ali znam da nisu bili povređeni. Detonacija je malo oštetila i zid te prostorije i popucala su stakla. Moglo se pretpostaviti da su, srećom, bili nepovređeni - kaže naš sagovornik i dodaje da su njegove kolege, tokom istrage, rekonstruisale šta je prethodilo eksploziji.

- Prema priči koju sam čuo, porodica je sedela u kuhinji, nešto se desilo, te je Nebojša ustao i krenuo ka kupatilu sa bombama u rukama. Postoji mogućnost da je supruga pokušala da ga u tome spreči. Iz tog razloga se sumnjalo da je ovde bila reč o samoubistvu - kaže policajac u penziji.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)