NEMA DOKAZA DA JE HTEO DA UBIJE: Apelacioni sud drugi put oborio optužnicu protiv Miloša Miljanovića za napad u kafiću na Vračaru

S. J. M.

09. 02. 2021. u 20:39

APELACIONI sud u Beogradu je po drugi put oborio optužnicu protiv Miloša Miljanovića iz Herceg Novog, kojom se tereti za pokušaj teškog ubistva Vojislava Kostića, Miloša Nilovića i Nikole Kovačevića u kafiću na Vračaru u maju prošle godine.

НЕМА ДОКАЗА ДА ЈЕ ХТЕО ДА УБИЈЕ: Апелациони суд други пут оборио оптужницу против Милоша Миљановића за напад у кафићу на Врачару

Snimak sa sigurnosne kamere kafića

Ovaj sud je nedavno usvojio žalbu Miljanovićevih branilaca Nikole i Luke Nikolića, koji tvrde da nema nikakvih dokaza za krivično delo pokušaj teškog ubistva, već samo za nedozvoljeno nošenje oružja. Apelacija je tako ukinula rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice i vratila im na ponovno odlučivanje.

- Apelacioni sud je jasno utvrdio da u optužnici nema dovoljno činjenica koje ukazuju na sumnju da je reč o pokušaju teškog ubistva - kaže, za "Novosti", advokat Nikola Nikolić. - Tužilac navodi da je osumnjičeni u rukama držao automat i uperio ga u goste kafića, koji su sedeli za stolom u nameri da ih ubije. Međutim, i drugostepeni sud je naveo da je nejasno kako je to zaključeno, jer se na snimku ne vidi da je oružje u bilo koga upereno, a i trojica oštećenih su negirala da je oružje bilo upereno u njih i da su oni bili mete.

Nikolić nam kaže da je još u septembru, kada je ukinuo prvu optužnicu, Apelacioni sud naložio da se pre njenog potvrđivanja utvrdi na koji način konkretni dokazi upućuju da je reč o pokušaju teškog ubistva.

- Ako i treći put Miljanovića budu optužili za pokušaj ubistva, tražićemo izuzeće postupajućeg tužioca zbog pristrasnosti, jer je očigledno da dokaza za takve optužbe nema - kaže Nikolić.

PRIVEDEN DAN POSLE UPADA U KAFIĆ

MILOŠ Miljanović je, kako se tvrdi optužnicom, 11. maja prošle godine kasno po podne naoružan automatom marke "erol", sa kapuljačom na glavi i maskom preko lica ušao u baštu jednog kafića na Vračaru. Kad su ga gosti videli, a među njima i Kostić, Nilović i Kovačević, svi su se razbežali. On je utrčao u baštu, kao da traži nekoga, a zatim izašao. Sutradan rano ujutru policija ga je uhapsila u iznajmljenom stanu i kod njega pronašla oružje i 16 metaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KAKO POBEDITI HEROIN: Priče iz hronike - Gost Novosti izlečenini zavisnik od droga Nebojša Jovanović (VIDEO)