PRISVOJILA NOVAC? Uhapšena S.B. (53) iz Sremske Kamenice osumnjičena za proneveru

Lj.P.

03. 02. 2021. u 18:02

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su S. B. (53) iz Sremske Kamenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

ПРИСВОЈИЛА НОВАЦ? Ухапшена С.Б. (53) из Сремске Каменице осумњичена за проневеру

Foto: I. M.

Ona je, kako se sumnja, od januara 2011. do novembra 2019. godine, zaposlena kao poslovni sekretar u jednom privrednom društvu iz Stare Pazove, prisvojila oko 34.746.466 dinara, koji su joj bili povereni u radu, i za isti iznos oštetila to preduzeće.

Osumnjičena se tereti da je u nalozima za prenos novca upisivala fiktivne primaoce-dobavljače, falsifikovala potpis direktora privrednog društva, a potom upisivala novčane iznose i broj svog ličnog računa i neovlašćeno stavljala pečat firme.

Falsifikovane naloge potom je, kako se sumnja, dostavljala na naplatu poslovnoj banci. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju