MARADONA UGOVARAO DŽIMIJEVO UBISTVO? Određen pritvor osumnjičenima za smrt Timotija Stojanića u Starčevu, iza rešetaka je i Vladimir Jovanović

E. H.

01. 02. 2021. u 08:00

VIŠE javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Vladimira Jovanovića (32) zbog sumnje da je podstrekao na ubistvo navijača Partizana Timotija Stojanića, zvanog Džimi, koje je izvršeno 27. januara u Starčevu, na uglu ulica Nadelske i Matije Gupca.

МАРАДОНА УГОВАРАО ЏИМИЈЕВО УБИСТВО? Одређен притвор осумњиченима за смрт Тимотија Стојанића у Старчеву, иза решетака је и Владимир Јовановић

Vladimir Jovanović Maradona i Timotije Stojanić Džimi

Reč je, kako "Novosti" ekskluzivno saznaju, o Starčaninu Vladimiru Jovanoviću, zvanom Maradona, MMA borcu, koji je dobro poznat istražnim organima, ali i javnosti jer je, pre tri godine, ispred jednog vrtića u Pančevu gde je ostavio dete, upucan sa više hitaca, od kojih je sedam završilo u njegovom telu. Ipak, posle više operacija, uspeo je da preživi, a zbog napada na njega uhapšen je Beograđanin V. M.

Jovanoviću je, kao i njegovim saizvršiocima, koje je kako se sumnja, podstrekao na ubistvo Stojanića, na predlog nadležnog tužilaštva, određen pritvor do 30 dana. Isti im je određen kako boravkom na slobodi ne bi ometali istragu, a Maradoni i kako ne bi ponovio delo.

Iza rešetaka su i I. S. (36), D. K.(44) i A. P.(43), svi iz Starčeva, dok se još dva lica nalaze u bekstvu, od kojih je jedan, navodno, neposredni izvršilac zločina. Takođe, osumnjičenom I. S. se osim saizvršilaštva u ubistvu, na teret stavlja i proizvodnja i prodaja droge, marihuane, koja je prilikom pretresa nađena u njegovoj kući.

Podsetimo, Stojanić je upucan sa više hitaca iz vatrenog oružja, a teško ranjenog, jedan drugar ga je odvezao do ispred bolnice u Pančevu, gde ga je i ostavio u lokvi krvi. Uprkos naporima lekara, Stojanić je ubrzo preminuo. Policija je samo posle nekoliko sati uspela da identifikuje i uhapsi napadače. Ipak, za dvojicom koji su u bekstvu, još uvek se intenzivno traga.

Šta je motiv ubistva Timotija Stojanića, koji je, inače, stari znanac policije i pravosudnih organa, utvrdiće istraga. Prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da je reč o neraščišćenim odnosima vezanim za poslove oko narkotika, ili je u pitanju sukob dve navijačke grupe i netrpeljivost Maradone i Džimija, koji su navodno, već duže vreme, bili u sukobu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju