NE ZNAJU KO JE PUCAO NA NJIH: Belivuk i Miljković i dalje kod Zvicera, Crnogorska policija nastavlja istragu

Z. Uskoković - S. Đokić

29. 01. 2021. u 07:53

CRNOGORSKA policija istražuje operativni podatak da su u pripremi ubistva Marka Ljubiše Kana u Budvi, koje je trebalo da se izvrši 21. ili 22. januara ove godine, učestvovali Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković Mare.

НЕ ЗНАЈУ КО ЈЕ ПУЦАО НА ЊИХ: Беливук и Миљковић и даље код Звицера, Црногорска полиција наставља истрагу

Foto Risto Božović

Prema nezvaničnim saznanjima, kriptovani telefon pronađen kod uhapšenog Lazara Ilića, koji je navodno trebao da ubije Kana, otkrio je moguću vezu sa pomenutom trojicom.

To je sada predmet istrage i prikupljanja dokaza i drugih materijalnih tragova. Prema operativnim podacima srpske policije, Ilić, za kojim je raspisana poternica za ubistvo Aleksandra Šarca oktobra prošle godine u Novom Beogradu, izuzetno je blizak sa Belivukom i Miljkovićem. Sa druge strane, Kan slovi za osobu blisku Luki Bojoviću, barskoj kriminalnoj grupi, koju je predvodio ubijeni Alan Kožar i "škaljarcima".

Inače, vođe navijača Partizanove frakcije "Principi", Belivuk i Miljković ostaće do daljeg Zvicerovi gosti, u njegovoj kući u kotorskom naselju Kavači, nedaleko od Tivta. Oni su pre dva dana saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom sumnji da je pokušana njihova likvidacija pred povratak za Srbiju 22. januara, ali nisu bili od velike pomoći istrazi. Njihovi odgovori su se svodili na to da ne znaju ko je hteo da ih ubije i zašto!

PRITVORI

RADOVANU Stanišiću i Milu Jovanoviću, koji se sumnjiče da su pripremali ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, određen je pritvor 25. januara. Sa njima je ispitan i Goran Marković, koji se tereti da je organizovao kriminalnu grupu, ali se ne precizira o čemu je reč. Posebno, jer tužilac za njega nije zatražio pritvor.

Izjavu, prema našim saznanjima, dao je i Zvicer, navodno jedan od vođa "kavačkog klana". On je, kao i njegovi gosti iz Srbije, izbegao odgovor. Dvojica Beograđana na tivatski aerodrom su stigla 17. januara. Blindiranim vozilom prebačeni su do kuće svog domaćina.

Radoje Zvicer, Foto: Printskrin

- Istog momenta kad smo saznali da su došli u Crnu Goru, mi smo sve uradili, doveli njih i njihove domaćine u Odeljenje bezbednosti Kotor, obavili informativne razgovore, tražili da nam kažu razloge dolaska - rekao je juče Zoran Lazović, pomoćnik direktora Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Crne Gore.

- Ako nisu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo. Belivuk i Miljković će biti pod prismotrom Sektora za borbu protiv kriminala 24 sata i naravno da ćemo ih u svakom pokušaju sprovođenja kriminalne aktivnosti sprečiti.

Prema rečima Lazovića, građani Crne Gore nema potrebe da strahuju od one strukture stanovništva koja pripada kriminalnim grupama, ako "nemamo podatke da su negativno nastrojeni prema Crnoj Gori".

- Mediji su poslednjih dana od Belivuka i Miljkovića napravili hajduke - tvrdi Lazović.

NOSILI EKSPLOZIV U BAR

TRI osobe, koje su prenosile plastični eksploziv velike razorne moći, uhapšene su 27. januara. Kako je saopštila crnogorska policija, reč je o T. H. M. M. i I. D. Eksploziv je pronađen u vozilu M. M. Ova grupa je nameravala da izvrši likvidaciju u Baru. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je eksplozivna naprava, koja je preksinoć pronađena u Podgorici, ručne izrade i da je bila izuzetno razornog dejstva.

Trebalo je da njih dvojica, navodno, budu ubijena na ulazu u tivatski aerodrom. Specijalno tužilaštvo Crne Gore je na jučerašnjoj konferenciji za novinare navelo da je u saradnji sa Upravom policije u proteklih 10 dana sprečeno više likvidacija. Pored Tivta, kako tvrde, egzekucije su planirane i u Budvi, Podgorici i Baru.

- Jedna osoba je 22. januara trebalo da bude ubijena u Podgorici, a dve na aerodromu u Tivtu - rekao je tužilac Saša Čađenović. - Kriminalni plan organizacije je bio da u Podgorici izvrše ubistvo tako što bi bio aktiviran eksploziv ispod auta u pokretu i to na semaforu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri