ORUŽJA NEMA, A MOTIV SE JOŠ TRAŽI: Danas saslušanje osunjičenog za ubistvo Ivana Trifunovića u Beogradu

J. D. LjUTIĆ

16. 01. 2021. u 08:20

PUSTITE nas da tugujemo i oplakujemo... I dalje ne možemo da verujemo da nema više našeg Ivana. Slomljeni smo potpuno. Majka Biljana, otac Dragiša, Ivanove dve sestre, očajni su.

ОРУЖЈА НЕМА, А МОТИВ СЕ ЈОШ ТРАЖИ: Данас саслушање осуњиченог за убиство Ивана Трифуновића у Београду

Foto Z. Jovanović

Tim pre, jer se za to što je Ivanu učinjeno, tereti se, do juče, njegov najbolji drug Damir, sa kojim je odrastao, sa čijim roditeljima smo prijatelji.

Ovako, za "Novosti", započinje svoju priču strina Ivana Trifunovića (22) koji je zbog teških povreda nanetih posle žurke u Ulici dr Ivana Ribara u Novom Beogradu, ubrzo preminuo u Urgentnom centru. Zbog sumnje da je usmrtio Ivana uhapšen je Damir I. (20). On se tereti za teško ubistvo i danas će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Šta je prethodilo tragediji i zbog čega je, uopšte, do nje došlo, porodica stradalog Ivana, kao i uhapšenog Damira - ne znaju tačno. Tim pre, jer ni jedan ni drugi nikada nisu imali problema sa zakonom, niti su bili problematični.

- Niko nije slutio da će odlazak na doček pravoslavne Nove godine završiti tragedijom - kaže strina ubijenog Ivana.

I svi u porodici uhapšenog Damira, koja živi u istoj ulici gde i Ivanova, nekoliko zgrada dalje, su šokirani.

- Ovo je velika tragedija za dve porodice, za dva dobra deteta - kaže Damirova majka Jelica I.

- Ivanovoj porodici izjavljujem najdublje saučešće i samo ponavljam: Ne daj bože nijednoj majci da izgubi dete i da je snađe ono što je Biljanu! Ivan i Damir se znaju iz vrtića, posle su zajedno išli u školu, a nakon toga nastavili druženje. Taman posla da su ikada uradili nešto loše da obrukaju svoje porodice. Zato smo se i našli u velikom čudu najpre kada smo saznali šta se dogodilo Ivanu, a potom da je Damir uhapšen za njegovo ubistvo. Tvrdim da to nije moguće i da moj sin nije ubio jednog od najboljih drugova!

KOMŠIJE: OBOJICA DIVNA DECA

KOMŠIJE iz ulaza Ulice dr Ivana Ribara 188, gde živi porodica nastradalog, o njemu imaju samo reči hvale. Ali i o drugom momku.

- Ivan je, kao i njegove dve sestre, roditelji, bio divan. Završio je školu, počeo da radi, da postavlja i namešta klima-uređaje. Bavio se sportom, baš kao i Damir, o kojem takođe, kao i njegovima, imamo reči hvale. Ovaj drugi bavi se računovodstvom. Uvek su bili pod budnim okom roditelja, naročito Damir, čiji je otac bivši policijski inspektor.

Ivan Trifunović, Foto: Fejsbuk

Deca su se znala odmalena i prosto je neverovatno da se posle tolikog njihovog drugarstva i prijateljstva roditelja, dogodila tragedija - kažu komšije.

Šta se tačno dogodilo kobne noći na dečjem igralištu u novobeogradskom naselju pokazaće istraga. Od Damirovih roditelja saznali smo da su Ivan i njihov sin bili na novogodišnjoj proslavi na Bežaniji, kao i da su se zajedno vratili kući.

- Ivan je te noći ulazio u naš stan, videlo se da je popio. Ipak, uspeli smo da ga ubedimo da ide kući. Čula sam posle da je bio svadljiv i da je čak, iz čista mira, udario Damira. Ne znam zašto, ni da li je to uopšte tačno, to se priča. Ali, ono što znam jeste ono što je Ivanov otac ispričao mom suprugu, a to je da je njegovog sina, koji je došao kući, neko zvao na mobilni da izađe. Ivan je izašao i, kako ga nije bilo 15 do 20 minuta, otac je krenuo da ga traži. Tada je zatekao našeg Damira kako pokušava da pomogne Ivanu koji je bio ranjen i kako viče: "Ivane, izdrži, moraš!". Dakle, ko bi hteo nekoga da ubije, a onda mu pomaže i moli ga da izdrži? Tu nešto nije kako treba, nešto ne valja... - kaže Jelica.

Oružje, kojim je smrtno ranjen mladić, a sumnja se da je reč o nožu, šrafcigeru ili razbijenoj čaši ili flaši, još nije pronađeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)