CECA PREKRIVENA KRVLJU, UBICA BEŽI: Ovako su očevici pre tačno 21. godinu opisivali ubistvo Arkana

V.N.

15. 01. 2021. u 16:13

NA DANAŠNjI dan, 15. 01. 2000. godine, oko 17 časova ubijen je Željko Ražnatović Arkan (48). On je u beogradskom hotelu "Interkontinental" upucan hicima iz heklera. Pored njega, ubijeni su i Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garić (47).

ЦЕЦА ПРЕКРИВЕНА КРВЉУ, УБИЦА БЕЖИ: Овако су очевици пре тачно 21. годину описивали убиство Аркана

Foto: Arhiva

Vest je kao bomba odjeknula u svim srpskim i svetskim medijima. Očevidac čitavog događaja je za "Novosti" tada izjavio da je video ubice kako beže u iz hotela.

- Mislim da su ručali, a onda su seli u foaje. Primetio sam da je Cecina sestra šetala neko dete. Ne znam da li je to bio Arkanov sin. Iznenada, čini mi se iz lifta, istrčala su svojica muškarca sa maskama na glavi. Zapucali su. Prvo se čuo zvuk, nalik na bačenu petardu, a zatim rafal. Svi prisutni bacili su se na pod. Počelo je da pršti iz više oružja. Izgleda da je Arkan ili neko od njegovih uzvratio.

Prema rečima ovog čoveka koji tvrdi da je sve vide, kad je vatra malo utihnula ugledao je jednu osobu, za koju pretpostavlja da je ubica, kako puzi ka izlazu. Napolju ga je čekao automobil.

- Video sam da iza sebe ostavlja trag krvi.

Arkan i njegovi prijatelji su ostali da leže ulokvi krvi. Nekadašnji predsednik Fudbalskog kluba "Obilić", predsednik Stranke srpskog jedinstva i jedan od najbogatijih jugoslovena pogođen je sa tri hica u glavu. Jedan metak mu je prošao kroz levo oko. Ražnatović je u bolnicu dovezen gotovo klinički mrtav.

Najbogatiji Srbin

Austrijska državna televizja je takođe prenela vest o Arkanovoj smrti.

Oni su naveli da se Ražnatović nalazio na listi za hapšenje Haškog tribunala zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini. Tvrdili su da je Arkan kriv za ubistvo nekoliko hiljada muslimana i da je slične zločine počinio na Kosovu.

U njihovom izveštaju, Arkana su nazvali "šefom mafije" i predstavili su ga kao najbogatijeg čoveka u SRJ.

Plač prijatelja, psovke i Ceca prekrivena krvlju

Zgradu Urgentnog centra, kao i hotela "Interkontinental" uskoro su preplavili Arkanovi drugovi i prijatelji. Policija je ubrzo blokirala sve prilaze hotelu. Uviđaj je trajao nekoliko sati.

Za to vreme ispred Urgentnog centra Arkanovi prijatelji su iščekivali vesti. Svi su se nadali da će da preživi.

Kada je saopšteno da je izdahnuo, mnogi su počeli da plaču. Bilo je i besnih psovki. Nešto posle 19 časova iz bolnice je, u kolicima, izvedena i njegova supruga Ceca Ražnatović. Bilo je vidljivo da je pod sedativima, a okupljeni su primetili da joj je odeća prekrivena krvlju. Sa njom su bili i Arkanova majka i najstariji sin Mihajlo.

Foto: Novosti

Prvo javili britanski mediji

Prvu informaciju o ubistvu Željka Ražnatovića objavio je "Skaj". Britanski kanal i njegov specijalni izveštač u Beogradu, Tim Maršal, direktno su se uključili u program tačno u 18:36. Do 19 časova, ceo svet je znao za Arkanovo ubistvo.

Vest pod oznakom "hitno"

Mnoge svetske agencije prenele su da je ubijen Željko Ražnatović Arkan. Frans pres je, pozivajući se na očevice, javio da su u pucnjavi u hotelu "Interkontinental" ubijene tri osobe, među njima i Ražnatović.

Asošiejted Pres je preneo izjavu lekara iz Urgentnog centra.

Rojters je objavio vest o Arkanovoj smrti, kao i da je jedna žena ranjena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)