PUCAO U OCA, A ONDA I U MAJKU: Zoran Kamatović iz Sremskih Karlovaca osuđen za dvostruko ubistvo

LJ. P.

11. 01. 2021. u 20:42

DOKTOR Zoran Kamatović (49) iz Sremskih Karlovaca, optužen da je 30. maja prošle godine ubio roditelje, majku Gordanu (66) i oca LJubodraga (77), sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu sklopio je sporazum o priznanju krivice.

ПУЦАО У ОЦА, А ОНДА И У МАЈКУ: Зоран Каматовић из Сремских Карловаца осуђен за двоструко убиство

Mesto dvostrukog ubistva

Na osnovu tog sporazuma koji je sud prihvatio, kako je "Novostima" potvrđeno u tužilaštvu, on je za teško ubistvo pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora.

Krvavi zločin u sremskokarlovačkom naselju Doka, desio se u vikendici u kojoj su živeli Kamatovićevi roditelji, a svemu je, kako se sumnja prethodila svađa između oca i sina. Zoran je, kako se moglo čuti posle tragedije, dugo bio nezadovoljan svojim životom, a godinu pre toga je, po isteku ugovora, ostao bez posla u Domu zdravlja.

Od roditelja je, navodno tražio da prodaju vikendicu, koja im je postala dom, nakon što su mu ustupili stan u naselju Braće Dejanović u Sremskim Karlovcima. LJubodrag se tome oštro protivio, a Zoran je, navodno bio uporan u tom zahtevu.

U jednom trenutku, Zoran je dograbio LJubodragovu lovačku pušku i pucao u oca. Kada se majka Gordana umešala, i u nju je ispalio hitac, posle čega je odatle otišao u stan kod železničke stanice.

- Lovačka puška je bila LJubodragova i imao je za nju dozvolu, koliko ja znam - ispričao je posle tragedije jedan poznanik tragično nastradalog bračnog para. - Oružje je uzeo jer tu gde su živeli, u Doki, nema mnogo vikendica i kuća, udaljeno je, i zbog bezbednosti se naoružao.

Stravičan zločin, koji je potresao Sremske Karlovce, otkrio je jedan poznanik koji je vraćajući se sa nekog posla iz voćnjaka i prolazeći pored vikendice Kamatovića, ugledao otvorena vrata. Ušao je unutra da ih pozdravi, ali je naišao na užasan prizor. Na podu, u lokvi krvi ležala je Gordana, koja nije davala znake života. LJubodraga nije video. Usplahiren je pozvao LJubodragovog brata, a ovaj je alarmirao policiju.

Tek kada je policija stigla, pronašli su LJubodragovo telo u dvorištu, nedaleko od kuće. U prvi mah se mislilo da je reč o ubistvu i samoubistvu, ali se ubrzo ispostavilo da ih je ubila treća osoba, njihov sin.

Zoran Kamatović

ODMAH SVE ISPRIČAO

PRILIKOM hapšenja, Zoran Kamatović je policajcima priznao šta je uradio, a navodno je imao nameru da se sam preda i ispriča šta se desilo. I na saslušanju u tužilaštvu je priznao da je pucao u roditelje, prvo u oca, a zatim i u majku i da je nameravao da i sebi oduzme život. Ispričao je da je bio kod roditelja u vikendici i da je konzumirao alkohol.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)