PUTEVI UZELI JOŠ 481 ŽRTVU: Ove godine 13 odsto manje saobraćajki

V. N.

30. 12. 2020. u 21:29

U toku ove godine, zaključno sa 27. decembrom, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji stradala je 481 osoba, što je najmanji broj stradalih na putevima od kada se prati stanje bezbednosti saobraćaja, predočeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i rukovodilaca Uprave saobraćajne policije.

ПУТЕВИ УЗЕЛИ ЈОШ 481 ЖРТВУ: Ове године 13 одсто мање саобраћајки

Foto D. Milovanović

Broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na prošlu godinu smanjen je za 12,79 odsto, a policija je otkrila i sankcionisala 900.000 saobraćajnih prekršaja, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pored rezultata rada u 2020, na sastanku su razmatrane mere koje će policija preduzeti tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika kako bi se osigurala bezbednost na putevima.

Ministar je apelovao na građane da tokom novogodišnje noći poštuju epidemiološke mere i poručio da će policija raditi pojačanim intenzitetom i da će svi oni koji se budu oglušili o propisane mere biti sankcionisani.

- Zdravlje ljudi je na prvom mestu. Budimo odgovorni i savesni. Novu godinu dočekajte u svojim kućama sa svojim porodicama - poručio je Vulin i pozvao građane da i tokom praznika poštuju saobraćajne propise, da ne voze pod dejstvom alkohola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna