LIŠENO SLOBODE 12 OSOBA: Zbog trgovine ljudima uhapšena organizovana kriminalna grupa (VIDEO)

N. B.

22. 12. 2020. u 11:38

PO nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Udarne grupe za borbu protiv krijumčarenja ljudi uhapsili 12 osoba i to: S. M. , Z. N., B. M.,J. K., A. M., M.T., A. B. , V. B., B. Č., Z. B., M. S. i M. M., od čega su njih 11 zaposleni kao taksisti, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

ЛИШЕНО СЛОБОДЕ 12 ОСОБА: Због трговине људима ухапшена организована криминална група (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako je saopštilo tužilaštvo, od 21. maja do 13. oktobra ove godine, organizovali nedozvoljen tranzit migranata kroz Srbiju i nedozvoljeni boravak u našoj zemlji, mkao i prihvat migranata u blizini državne granice Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a u cilju njihovog daljeg nedozvoljenog prelaza državne granice Republike Srbije, sa državnom granicom Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine radi nedozvoljenog tranzita u neku od zemalja Zapadne Evrope za 310 migranata.


- Organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S. M., koji je sačinio plan delovanja za finansijsku korist koja se kretala po jednom stranom državljninu od 170 do 550 evra. Osumnjičeni su preuzimali migrante na teritoriji Beograda, Šida, Jamene i Batrovaca i svojim vozilima ih prevozili do državne granice Republike Srbije sa državnim granicama Republike Hrvatske i Bosnom i Hercegovinom - navodi se u saopštenju.

Pretresi su u toku. Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal na saslušanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024