UKLETI PLATO: Na mestu gde je Saša ubio suprugu, pa sebe, pre 8 godina dogodio se identičan zločin! (FOTO)

Novosti online

16. 12. 2020. u 22:12

PLATO na uglu ulica Prote Stevana Dimitrijevića i Šumatovačke ulice, na ulazu u park Brđanka u Aleksincu, na kojem je juče Saša P. ubio bivšu suprugu Milenu P. a zatim počinio samoubistvo, pre osam godina bio je poprište gotovo identične porodične tragedije.

УКЛЕТИ ПЛАТО: На месту где је Саша убио супругу, па себе, пре 8 година догодио се идентичан злочин! (ФОТО)

Foto: J.Ćosin

Zločin koga se sa užasom i danas sećaju Aleksinčani, dogodio se 8. avgusta 2012. u 5.45 sati, kada je Miroslav R. (49) iz Žitkovca sačekao suprugu Suzanu (36) i pucao joj iz pištolja u glavu. Nakon toga presudio je sebi. On je ostao na mestu mrtav, dok je nesrećna žena prebačena u Klinički centar u Nišu gde je sutradan preminula.

Mesto na kojem je Miroslav pucao u suprugu Suzanu nalazi se gotovo na istom mestu, svega desetak metara dalje od mesta na kojem je juče Saša usmrtio Milenu. Osim lokacije koja je gotovo identična, još nekoliko detalja ovih zločina tera jezu u kosti.

Foto: J. Ćosin

 

Obe žene su radile u fabrici "Gramer" u Aleksincu, obe su napustile muževe relativno skoro pre zločina - Suzana dva meseca, a Milena pet meseci, i preselile se u Aleksinac gde su živele privatno.

Takođe, obojica muškaraca koji su počinili zločine, bili su sličnih godina – Miroslav je imao 49 a Saša 51 godinu i nakon ubistva žene, pucali su sebi u glavu. Oba zločina dogodila su se u 45. minutu sata - Suzana je smrtno ranjena u 5.45 časova, a Milena u 16.45 časova. I povrh svega, u oba slučaja motiv je bila ljubomora...

Foto: Privatna arhiva

 

Porodičnoj tragediji Miroslava i Suzane, prethodilo je rastajanje supružnika. Naime, oni su bili u fazi razvoda braka i više od dva meseca nisu živeli zajedno. Miroslav je nastavio da živi u Žitkovcu, a Suzana se preselila u Aleksinac i iznajmila stan u Moravičkoj ulici.

Na dan tragedije, pošla je na posao u fabriku "Gramer" gde je radila od 6 časova, ali ju je posle nekoliko stotina metara, preko puta benzinske pumpe nadomak mosta, na platou na uglu Šumadijske i Ulice Prote Stevana Dimitrijevića, presreo Miroslav.

Kako se sumnja, potegao je pištolj zbog ljubomore, pucao joj u glavu, a nakon toga ispalio i sebi metak u glavu. Na ulici u to vreme gotovo da nije bilo prolaznika, jer se okolne radnje otvaraju tek kasnije.

Aleksinčanka N.M. kod koje je Suzana imala iznajmljen stan u Moravičkoj ulici ispričala nam je tada da je bila šokirana tragičnim epilogom priče.

Foto: J. Ćosin

- Suzana je radila u "Grameru" na neodređeno, ali je nedavno primljena u radni odnos. Ona je jedna jako fina mlada i čestita žena. Pričala mi je da je pre pet dana dolazio muž da je tera da se vrati u Žitkovac, ali da je ona to odbila. On je navodno sumnjao da ona ima nekoga, ali to nije tačno. Klela se u decu da to nije istina. Nikada mi nije pričala zbog čega su se razvodili, a i ja je nisam pitala. Ovo je strašna tragedija - ispričala je tada baka N.M.

Meštani Žitkovca kažu da je Miroslavu teško pao rastanak sa suprugom. Isto su ispričali za Sašu i meštani Gornje Peščanice. Obojica nisu ranije bili poznati po nasilju, niti je iko verovao da ovako nešto može da se desi.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!