HTEO DA ISKLJUČI VENTIL NA KOTLU, PA UMALO POGINUO: Detalji snažne eksplozije u Požarevcu, komšije mislile da je detonirala bomba (FOTO)

D.N.

10. 12. 2020. u 13:14

PENZIONER Slobodan J. (61) iz Požarevca zadobio je teške telesne povrede u eksploziji parnog kotla do koje došlo 10. decembra ujutru, u njegovoj porodičnoj kući u Krfskoj ulici. On je sa teškom povredom noge najpre prebačen u gradsku bolnicu, a onda i na beogradsku VMA, gde će biti podvrgut operaciji.

ХТЕО ДА ИСКЉУЧИ ВЕНТИЛ НА КОТЛУ, ПА УМАЛО ПОГИНУО: Детаљи снажне експлозије у Пожаревцу, комшије мислиле да је детонирала бомба (ФОТО)

Foto: D.N.

Kako smo saznali od njegove supruge Marine, do eksplozije je došlo u 8.45, kada je Slobodan otišao u pomoćnu prostoriju da isključi sigurnosni ventil na kotlu.

- Desetak minuta pre toga u našem kraju nestala je struja. Prema ranijim savetima stručnjaka, tada bismo uvek isključili ventil i uključili ga po dolasku struje, da ne bi došlo do nekog kvara.

Međutim, usledila je snažna eksplozija i velika je sreća što Slobodan nije poginuo na licu mestu - priča Marina.

U trenutku eksplozije njihov sin nije bio kod kuće, već samo snaja Ivana sa dve maloletne ćerke.

- Eksplozija je bila toliko jaka, jača nego kada dođe do probijanja zvučnog zida – rekla je vidno uznemirena Ivana.

Ona je odmah nazvala Hitnu pomoć i za svega par minuta stigli su i sanitetsko vozilo, i vatrogasci i policija.

Foto: D.N.

Prostorija u kojoj je eksplodirao kotao

Slobodan je hitno prebačen u bolnicu sa teškom povredom noge, o čemu svedoče i tragovi krvi u dvorištu.

- Kotao je relativno nov, oko četiri godine, i uvek je sve bilo u redu kad smo isključivali ventil – rekla je Marina.

I pored snažne eksplozije, za koju su komšije mislile da potiče od bombe, oštećen je samo parni kotao i nekoliko crepova na krovu.

Vatrogasci su rekli da je prava sreća da nije došlo i do požara, jer bi posledice bile daleko teže.

Foto: D.N.

Slobodanova supruga Marina, snaja Ivana, krv u dvorištu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)