PREVOZIO KANABIS KROZ SRBIJU: Turčin uhvaćen na Horgošu oslobođen optužbi!

S. J. M.

17. 11. 2020. u 18:40

TURČIN Zeki Kai, koji je u decembru prošle godine uhapšen na graničnom prelazu Horgoš, jer je u malom kamionu prevozio 250 kilograma stabljiki kanabisa, pravosnažno je oslobođen optužbi za prevoz sadnica za proizvodnju opojnih droga.

ПРЕВОЗИО КАНАБИС КРОЗ СРБИЈУ: Турчин ухваћен на Хоргошу ослобођен оптужби!

Depositphotos

Kako nam kaže njegov branilac Luka Nikolić Osnovni sud u Senti je utvrdio da nema umišljaja, a tu odluku je pre nekoliko dana potvrdio Apelacioni sud u Novom Sadu.

- Kai je vozač austrijske firme koja je izvozila sadnice kanabisa u Severnu Makedoniju za medicinske svrhe. U kamionu je imao 10.010 sadnica spakovanih u 36 kutija, što je bilo 250 kilograma. Ministarstvo zdravlja Austrije je dalo dozvolu za taj izvoz, makedonski ministar zdravlja je potpisao prijem i uvoz te robe, a Srbija je bila samo zemlja tranzita - priča nam Nikolić.

I dok su ga Mađari pustili, naši policajci su Kaia uhapsili uz veliku pompu da su sa uspehom zaustavili tovar marihuane.

- Kamion je dva dana stajao, a onda je veštak uzeo sadnice, osušio ih i tek četvrtog dana izmerio da ima više od 0,3 THC, što je kod nas zabranjena količina i smatra se opojnom drogom. Dokazali smo da se sušenjem THC povećava, a veštak odbrane iz Slovenije je utvrdio da je u toj fazi nemoguće da bude više od 0,3 THC - kaže nam advokat. - Kai je dva meseca bio u pritvoru, a pustili su ga da se brani sa slobode uz jemstvo od 5.000 evra i on je otišao u Beč gde živi sa porodicom. Taj novac je sad vraćen.

Luka Nikolić kaže da će sada podneti zahtev za zaštitu zakonitosti, jer tvrde da ne samo da nije bilo umišljaja, već ni krivičnog dela, jer je to bio legalan posao i traže da se toj austrijskoj firmi vrati, iz razloga morala, oduzeti kamion.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a