DARKO TASIĆ BRUTALNO PRETUČEN U ZATVORU: Albanski policajci ga vezanog udarali dok se nije onesvestio

Novosti online

17. 11. 2020. u 17:37

BRANILAC optuženog Darka Tasića iz Male Kruše, advokat Ljubomir Pantović, potvrdio je da je Tasić juče, prilikom primopredaje između policajaca koji su vršili transport i zatvorskih čuvara u zatvoru nadomak Podujeva, zadobio više udaraca u glavu od kojih je na trenutak ostao i bez svesti.

ДАРКО ТАСИЋ БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН У ЗАТВОРУ: Албански полицајци га везаног ударали док се није онесвестио

Foto: Privatna arhiva

Pantović je rekao da mu je tu informaciju preneo Tasić telefonom nakon povratka u zatvor sa sednice Apelacionog veća na kojoj je razmatrana žalba odbrane na nerazumnu i pravno neutemeljenu visinu zatvorske kazne na koju je Tasić osuđen.

- Kako mi je Darko preneo, u prostoriji u kojoj pripadnici policije zaduženi za transport zatvorenika predaju optuženog zatvorskim čuvarima, neko ga je više puta, vezanog, veoma jako udario u potiljak, od čega je na trenutak i izgubio svest. Rekao mi je da nije mogao da zna i da prepozna osobu koja ga je udarila, jer su svi imali maske, a i napad se desio s leđa. Kada se osvestio video je da mu je i usna raskrvavljena - kaže Pantović.

On dodaje da do sada nije imao priliku da čuje da je neko od zatvorenika imao sličnih problema sa zatvorskim čuvarima, dok za pripadnike policije koji vrše transport ne može da kaže isto.

- Tasić je napad prijavio upravi stražara, ali nam nije poznato da li će oni pokrenuti neki postupak zbog ovog događaja. Ja ću već koliko sutra zatražiti od direktora zatvora visokog rizika kod Podujeva da istraži ovaj slučaj i preduzme mere protiv lica koji su taj napad počinili - rekao je Pantović.

Osnovni sud u Prizrenu, odeljenje za teška krivična dela, osudio je krajem juna ove godine Darka Tasića iz Male Kruše na 22 godine zatvora zbog ratnog zločina, iako je prema krivičnom zakonu tzv. Kosova maksimalna predviđena kazna za ratni zločin 15 godina zatvora.

Tasić je rodom iz Male Kruše iz koje je sa svojom porodicom proteran i život su nastavili u Šapcu, a uhapšen je 22. novembra 2017. godine na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka.

Od tada se nalazi u specijalizovanom zatvoru visokog rizika nadomak Podujeva.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)