PUCALI NA ALIBEGA, PA SE KRILI NA ZLATIBORU: MUP rasvetlio pokušaj ubistva bivšeg navijača u Novom Beogradu, Uhapšeni Miloš R. i Svetozar S.

Z. U.

11. 11. 2020. u 20:51

U AKCIJI pripadnika srpske policije u sredu su, u iznajmljenom apartmanu na Zlatiboru, uhapšeni Beograđani Miloš R. (28) i Svetozar S. (26), osumnjičeni da su kao članovi kriminalne grupe učestvovali u pokušaju likvidacije Nenada Alajbegovića (40), zvanog Alibeg, prošle nedelje u Novom Beogradu.

ПУЦАЛИ НА АЛИБЕГА, ПА СЕ КРИЛИ НА ЗЛАТИБОРУ: МУП расветлио покушај убиства бившег навијача у Новом Београду, Ухапшени Милош Р. и Светозар С.

Policija uhvatila osumnjičene na spavanju

U okviru istrage oružanog napada na Alajbegovića, bivšeg vođu Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", pretresano je još osam lokacija u Beogradu, koje koriste članovi ove kriminalne ekipe.

- Neposredni vođa ove kriminalne ekipe je u zatvoru, a sumnja se da su oni deo mnogo većeg klana - navodi izvor "Novosti".

- Operativni podaci govore da su već duže vreme u sukobu oko narko-teritorije i da je to razlog oružanog razračunavanja tokom cele ove godine.

Na Alajbegovića je pucano u utorak, 3. novembra, oko 21 sat nedaleko od zgrade u kojoj živi. Prema onome što je ispričao medijima, krenuo je da kupi hranu i u trenutku kada je prilazio lokalu, neko je pucao u njega. Pogođen je sa dva hica u grudi. Jedan metak je ostao zaglavljen u rebru, dok je drugi napravio prostrelnu ranu.

Ovo je, inače, treći napad ove godine na Alajbegovića i jedini koji je rasvetljen, a ukupno je čak pet puta bio na nišanu. Krajem januara pogođen je hicima u stomak i to u trenutku dok je stajao na ulici i pričao sa Aleksandrom Halabrinom (26). U jednom momentu pojavio se mladić i pozvao bivšeg vođu navijača. Kada je ovaj krenuo ka njemu, sakriven iza automobila iskočio je drugi mladić i zapucao. Alajbegović je tada pogođen u gornji deo stomaka.

Sumnja se da se iza svih pucnjava kriju pripadnici nove kriminalne grupe, koja već mesecima teroriše Beograd, ali i okolne gradove. Sada uhapšeni mladići njihovi su članovi.

ISTRAGA O UBISTVU HALABRINA

HAPŠENjEM dvojice osumnjičenih policija sada pokušava da sklopi kockice i ranjavanja Alajbegovića u januaru i junu ove godine. Gotovo svakih šest meseci on je bio na meti napadača. Daljom istragom inspektori pokušavaju da utvrde da li je i kako ubistvo Aleksandra Halabrina povezano sa ovim nekadašnjim vođom "Zabranjenih" i koliko o tome znaju sada uhapšena dvojica.

Halabrin je nestao dva meseca pošto je u januaru pucano na Alajbegovića, a u maju je njegovo telo pronađeno u ataru sela Parcani kod Sopota. Obdukcijom je utvrđeno da mu je pucano u glavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna