FILIPINKA U PRITVORU OČEKUJE DA SE PORODI: Sudbina deset niških hakera uhapšenih u julu po nalogu FBI i dalje neizvesna

D. ALIHODžIĆ

29. 10. 2020. u 09:00

JEDINI iz grupe od 11 uhapšenih Nišlija, Antonije S., koji se izjasnio da se ne protivi izručenju SAD po odluci Višeg suda u Beogradu, biće uskoro predat američkim vlastima.

ФИЛИПИНКА У ПРИТВОРУ ОЧЕКУЈЕ ДА СЕ ПОРОДИ: Судбина десет нишких хакера ухапшених у јулу по налогу ФБИ и даље неизвесна

Foto Ilustracija

I dalje je, međutim, neizvesna sudbina ostalih osumnjičenih za digitalnu prevaru, kojom su američki državljani navodno oštećeni za oko 70 miliona dolara, a najosetljivije je pitanje Filipinke Ksenije Mej Atilano, koja je sa suprugom i prvoosumnjičenim Kristijanom Krstićem od jula u pritvoru, iako je pred porođajem.

Advokati iz Beograda, koji zastupaju Antonija S., po izričitoj želji porodice, ne žele da njegov postupak komentarišu za medije. Saznajemo da potiče iz ugledne i imućne niške porodice, koja se dugo bavi privatnim biznisom. Međutim, svesni su da je odbrana njihovog sina u SAD veoma skupa, pa su navodno prodali veći deo imovine da bi mogli da mu priušte dobre advokate.

S druge strane, oglasio se i advokat Milan Petrović, koji kaže da je pritvaranje Ksenije Fej Atilano "nehumano i protivno svim međunarodnim standardima i normama". On upozorava da je njoj i nerođenom detetu ugrožen život.

- Još pre nedelju dana obratili smo se sudiji Milanu Dilpariću da joj se ukine pritvor i zameni nekom od alternativnih mera, jer ona svakog časa može da se porodi. Nehumano je da žena čeka porođaj u Centralnom zatvoru, pogotovu što se dva puta do sada porađala carskim rezom. Ukoliko joj se ne bude pružila medicinska pomoć, kada krene porođaj moglo bi da dođe do pucanja materice i fatalnog ishoda - kaže advokat Petrović.

Ksenija se 2005. udala za Kristijana Krstića, sa kojim ima dvoje dece od osam i četiri godine, a stara se i o njegovoj maloletnoj ćerki iz prethodnog braka. Upoznali su se na Filipinima, jer je Kristijan živeo svuda po svetu, a rodom je iz belopalanačkog sela Špaje. Američke vlasti su ga označile kao "mozak" grupe koja je od januara 2014.godine pa sve do sredine ove godine "napravila, promovisala, reklamirala i organizovala lažne investicione platforme iz Kine, Australije, sa Filipina i iz Srbije".

ISPLAĆIVALA PROVIZIJE?

U ZAMOLNICI američkih vlasti, Ksenija je identifikovana pod pseudonimom Majda Pretej. Sumnja se da je ona navodno isplaćivala proviziju partnerima, koji su bili deo prevare. FBI tvrdi da ona ima i slovenački pasoš i da se njeno ima nalazi na raznim bankovinim računima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)