NOŽEM NASRNUO NA DEČKA BIVŠE DEVOJKE: Nenad je sav krvav otišao u Hitnu, nastavljeno suđenje za napad u Nišu

J.Ć.

26. 10. 2020. u 18:41

НОЖЕМ НАСРНУО НА ДЕЧКА БИВШЕ ДЕВОЈКЕ: Ненад је сав крвав отишао у Хитну, настављено суђење за напад у Нишу

Foto arhiva

PRED Višim sudom u Nišu u ponedeljak je nastavljeno suđenje Ivici M. (33) koji se tereti za krivično delo pokušaj ubistva Beograđanina Nenada Mitrovića (38), kojeg je izbo nožem kada ga je zatekao u stanu bivše devojke A.P.L.

Na suđenju je svedočila veštak doktorka neuropsihijatrije Anđelka Ilić koja je istakla da je Mikić bio u smanjenom stanju uračunljivosti tog 24. februara kada je naneo povrede Nenadu, ali da to nije bitno uticalo na njegovo potezanje noža kada.

Podsetimo, krvave prošle godine oko 15 sati u Ulici Radnih brigada u Nišu. Nenad se tog dana nalazio u stanu, a Ivica je došao iznenada na vrata bivše devojke. Ona mu je otorila, on je uleteo unutra i pokucao na vrata spavaće sobe. Nenad je izašao i započela je verbalna svađa, nakon čega ga je udario dva ili tri puta kada je Ivica iz džepa torbice izvadio nož sa sečivom od pet santimatera.

A.P. je stala između njih dvojice. Ivica je počeo da zamahuje nožem i posekao Nenada ispod ramena, a onda mu mahajući tako zadao ubod par santimetara od srca s leve strane grudi.

- Mi ostajemo pri tome da krivično delo mora da se okvalifikuje ne kao pokušaj ubistva nego kao nanošenje teških telesnih povreda. Uzgred, Mikić je prvo primao udarce, a tek onda je izvadio nož koji mu služi na poslu na građevinskim objektima - rekla je advokatica odbrane Sandra Rajković.

Nenad je nakon uboda sav krvav otrčao sam do Kliničkog centra i na kapiji pao u nesvest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)