DILERI PREUZELI TOCILOV METOD: Policija razbila veliku grupu, evo gde su sada počeli da kriju drogu (FOTO)

Novosti online

17. 10. 2020. u 23:04

OSMOČLANA kriminalna grupa dilera koja je raskrinkana hapšenjem i zaplenom više od 15 kilograma sintetičkih droga, imala je modus operandi koji smo već videli kod velikih "igrača" kakav je bio Mladen Novaković (37) zvani Tocilo.

ДИЛЕРИ ПРЕУЗЕЛИ ТОЦИЛОВ МЕТОД: Полиција разбила велику групу, ево где су сада почели да крију дрогу (ФОТО)

Foto: MUP

I Tocilova i nedavno uhapšena grupa izbegavali su kontakt sa svojim kupcima, te su osmislili plan koji je policija ipak uspela da prokljuvi.

Prilikom nedavne akcije u kojoj je uhapšeno osam osoba, policija je zaplenila oko 14 kilograma amfetamina, oko 1,7 kilograma heroina, manju količinu kokaina i oko tri kilograma smese za mešanje. Pored toga, oduzeto je oko 28.000 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge, kao i tri motorna vozila.

Foto: MUP

Policija je saopštila da se radi o grupi dilera koji su na teritoriji Beograda i u drugim gradovima Srbije prodavali heroin, amfetamin i kokain tako što bi drogu zapakovali najpre u staklenu ili plastičnu posudu koju bi potom zakopali na obeleženom mestu. Potom bi njihove mušterije, kupci, dolazili na dogovoreno mesto, otkopavali posude i uzimali narkotike, a u istu posudu bi ostavili novac koji je kasnije uzimala grupa dilera.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su R. P. (1986), D. B. (1989), U. D. (1987), N. P. (1990), S. T. (1998), J. R. (1985), S. Đ. (1970) i M. G. (1980) - saopšteno je juče.

Kako su u međuvremenu preneli beogradski mediji, reč je o dve grupe koje su sarađivale, od kojih je jedna brojala pet a druga tri člana. Na čelu jedne bio je Petar R. (34), njegova žena Jelena (35) i ljubavnica Sanela T. (22).

Foto: MUP

Nekoliko godina pre njih, ovakav način dilovanja već je razvio mladenovački kriminalac Mladen Novaković (37) zvani Tocilo, inače iz Amerića kod Mladenovca.

Tocilo je samo donekle razradio ovaj plan misleći da će uspeti da ostane ispod radara policije duže vreme, ali je ipak uhapšen krajem prošle godine u novembru. Od njegove grupe oduzeto je 77 kilograma heroina visoke čistoće i 200 grama kokaina.

Osim Novakovića, u jednoj od najvećih akcija srpske policije usmerenoj protiv krijumčara heroina, kako su rekli izvori iz istrage, uhapšeni su tada i Saša Nikolić i Velibor Cvetkov. Ukupna vrednost zaplenjene droge je neverovatnih 5.000.000 evra.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)