SASLUŠAN IVAN KONTIĆ: Saglasan da bude izručen Srbiji, određen mu ekstradicioni pritvor

S.Đ.

12. 10. 2020. u 12:39

Tridesetogodišnji Ivan Kontić, osumnjičen da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije 28-godišnjeg mladića, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, saglasan je da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji po čijoj poternici je i uhapšen.

САСЛУШАН ИВАН КОНТИЋ: Сагласан да буде изручен Србији, одређен му екстрадициони притвор

Foto: MUP Crne Gore

To je Novostima saopštila savetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

-Sudija za istragu saslušao je osumnjičenog, nakon čega je istom odredio ekstradicioni pritvor. Sada sudija za istragu prikuplja potrebne podatke i nakon toga mišljenje sa spsima predmeta dostavlja krivičnom vijeću Višeg suda radi odlučivanja da li dozvoljava izručenje u skraćenoj proceduri-pojasnila je Muzurović.

Kontić je uhapšen u nedelju u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.

Kako su srpski mediji ranije preneli, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodilo je istragu protiv odbeglog Ivana Kontića (30) iz Crne Gore zbog sumnje da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije 28-godišnjeg mladića, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Druga dvojica osumnjičenih u tom slučaju, O. L. i L. V, uhapšeni su ranije. Jednom osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo učestvovanje u tuči, a drugom pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna