BOMBAŠU SA PUMPE - ŠEST GODINA: U Negotinu izrečena kazna Andriji P. (23) - višestruki povratnik ponovo u zatvoru

S. M. J.

06. 10. 2020. u 08:15

ANDRIJA P. (23) iz Negotina osuđen je u Višem sudu u ovom gradu na šest godina i dva meseca zatvora jer je na benzinskoj pumpi pretio radniku sa kojim je bio u svađi da će aktivirati ručnu bombu.

БОМБАШУ СА ПУМПЕ - ШЕСТ ГОДИНА: У Неготину изречена казна Андрији П. (23) - вишеструки повратник поново у затвору

Foto S. M. J.

Ovaj višestruki povratnik, koji je osuđivan i ranije zbog brojnih krivičnih dela, sa Višim javnim tužilaštvom u Negotinu zaključio je sporazum o priznavanju krivice, pa mu je presuda odmah izrečena.

Andrija P. je 12. avgusta ove godine, oko tri sata ujutru, došao na benzinsku pumpu na izlazu iz Negotina i dežurnom radniku pretio batinama, navodno "jer mu je stao na žulj".

- Imao sam ranije konflikt sa njim u kafiću, a on je na pumpu najpre došao sa šrafcigerom i pretio mi njime. Rekao sam mu da ću zvati policiju, pa je otišao, ali se posle dva sata vratio sa dvojicom drugova - rekao je N. J, radnik benzinske stanice. - Pretio je da će aktivirati bombu i ja sam nekako uspeo da pozovem policiju. Kad su stigli, bombu nisu pronašli, jer su mu drugovi očigledno pomogli da je sakrije. Priveli su ih i pustili, a bomba je oko osam časova nađena u odvodnoj cevi za vodovod.

Andrija P. je potom pobegao, pa je za njim raspisana poternica na osnovu koje je i uhapšen. Kako je zaprećena kazna za ovo delo dve do 12 godina, sa tužilaštvom je sklopio sporazum o priznanju krivice i dobio jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i dva meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda