MIN NA UDARU LOPOVA: Sekirom presekli strujni kabl od 30.000 volti

J. ĆOSIN

17. 09. 2020. u 23:26

LOPOVI su na prostoru nekadašnje Mašinske industrije u Nišu sekirom presekli i ukrali bakarne kablove kroz koje prolazi struja od 30.000 volti, pa je čitava fabrika ostala bez napajanja.

МИН НА УДАРУ ЛОПОВА: Секиром пресекли струјни кабл од 30.000 волти

Foto: J.Ćosin

Član konzorcijuma MIN i vlasnika firme "Centroplast" Dragan Pantić objašnjava da se incident dogodio još 11. septembra, nešto posle 16 sati.


- Odmah nam je bilo jasno da se radi o lopovima, pa sam sa dvojicom radnika obezbeđenja krenuo trasom za napajanje i brzo smo naišli na tek iskopani rov dug dvadesetak metara.

Policijska patrola je čitave noći motrila na MIN. posle smo angažovali i privatno obezbeđenje, ali ni to nije sprečilo lopove - navodi Pantić.


Lopovi su, saznajemo, kidisali i na magacin njegove firme. Pokušali su da razbiju vrata, a iznos štete od oba nasrtaja na tuđu imovinu će biti poznat tek kada Elektrodistribucija ispostavi fakturu za sanaciju terena, odnosno za takozvane zemljane radove.


- Metar bakarnog kabla je težak najmanje pet kilograma i, kada se to preračuna po trenutnim cenama, na otpadu se plaća 2.500 dinara. Pritom, naš kabl je dug stotinak metara i ukopan je na livadi - zaključuje Pantić.

PRUGA

KOMPLEKS bivše Mašinske industrije u Nišu je često na meti zbog skupih materijala koji se koriste u proizvodnji, a kradljivci su nedavno odneli i deo industrijskog koloseka?!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a