SKINUO JOJ JE PIDŽAMU I DODIRIVAO JE: Ispovest majke devojčice (8) iz Novog Sada zlostavljao stariji muškarac

Lj. PRERADOVIĆ

11. 09. 2020. u 07:30

KADA mi je dete reklo šta mu se desilo, imala sam tri mogućnosti: da ga ubijem, da ga prijavim policiji ili da ćutim. Odlučila sam da sve kažem policiji, da se to više ne ponovi nijednom detetu!

СКИНУО ЈОЈ ЈЕ ПИЏАМУ И ДОДИРИВАО ЈЕ: Исповест мајке девојчице (8) из Новог Сада злостављао старији мушкарац

Ilustracija / Foto: Depositphotos

To joj je, kako u ispovesti, za "Novosti", kaže Novosađanka (ime i prezime poznati redakciji) u trenu prošlo kroz glavu kada je njena osmogodišnja ćerkica, odlična učenica drugog razreda osnovne škole, skupila hrabrost i rekla joj da je "čika", sa čijim sinom vršnjakom odrasta zajedno od malih nogu, neprimereno dodirivao po telu. I što je najstrašnije, to je ponovio čak u tri navrata prethodnih meseci.

Odmah po prijavi, novosadska policija je uhapsila N. P. (49) zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad devojčicom. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

O agoniji kroz koju je osmogodišnjakinja prolazila od aprila do prošlog vikenda, devojčicina majka kaže da niko, pa ni oni, njeni najbliži, nisu ništa znali, niti su mogli da naslute da bi komšija i prijatelj, sa čijom su porodicom živeli u slozi, mogao tako nešto da učini njenom detetu.

- Poslednji slučaj, kada je ćerka odlučila da nam sve kaže, dogodio se u noći između 5. i 6. septembra na jednom salašu na Čeneju, gde smo sa tom porodicom proslavljali punoletstvo njihovog najstarijeg sina - prepričava nam devojčicina majka. - Tada joj je, kako je ispričala, dok je sama spavala u dnevnoj sobi prišao govoreći "spavaj, spavaj.." Dete je plakalo i ćutalo. Nikome ništa nije rekla.

ISPRIČALA SVE DETALjE

ONO što je kazala majci, devojčica je detaljno ispričala i inspektorima, a onda je, u razgovoru nasamo sa nadležnima iz Centra za socijalni rad, sve to i ponovila.

- Nadam se da ova trauma neće ostaviti velike posledice na njenu psihu - kaže majka. - Razgovarale smo i objasnila sam joj da on to ne treba da radi i da će se sve rešiti i da on to više neće raditi. Za svoje godine ona je vrlo ozbiljna i zrela, sve shvata.

Kada je po povratku u Novi Sad, komšijin sin, njen vršnjak, pozvao da dođe i spava kod njih, što nije bilo neuobičajeno, jer su jedno kod drugog često odlazili na spavanje, devojčica je odbijala, i kad su ostale nasamo, rekla je majci da joj je neprijatno kada tamo spava.

- A onda je kao grom iz vedra neba usledila njena priča o seskualnom zlostavljanju - skupljajući snagu nastavlja ispovest majka. - Prvi put se to dogodilo u komšijskoj kući za vreme vanrednog stanja u aprilu. Ušao je u sobu u kojoj su spavali moja ćerka i njegov osmogodišnji sin. Ujutro, pred odlazak na posao, bez ustručavanja joj je prišao skunuo joj pidžamu, gaćice i dodirivao po butinama, nogama, guzi, intimnim delovima tela. Strašno joj je bilo, ali je ćutala i pravila se da spava. Došla je kući, i nikome to nije ispričala.

Novo seksualno zlostavljanje, po onome što je devojčica ispričala, usledilo je u junu, u vikendici na Fruškoj gori, gde je bila sa porodicom osumnjičenog. I tada joj je skinuo pidžamu i neprimereno dodirivao.

- Imala sam poverenje u njih, supruga osumnjičenog mi je najbolja prijateljica, sada je uz mene i ja joj i dalje verujem - iskrena je devojčicina majka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)