SUĐENJE ZA MASAKR U JABUKOVCU: Apelacioni sud u Nišu uvažio žalbu, ponovo se razmatra pritvor za Maju

S. M. J. - V. Đ.

04. 09. 2020. u 08:24

NAKON što je Viši sud u Negotinu odbio predlog nadležnog tužilaštva da se Maja Bađikić (26), iz Dupljana, ponovo uhapsi, Više javno tužilaštvo je žalbu na tu odluku uputilo Apelacionom sudu u Nišu, koji je Višem sudu naložio da ponovo pokrene postupak i razmotri razloge zbog kojih se traži da joj se ponovo odredi pritvor.

СУЂЕЊЕ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Апелациони суд у Нишу уважио жалбу, поново се разматра притвор за Мају

Kuća u kojoj su živeli Kazimirovići / Foto S. M.Jovanović

Bađikićeva se tereti da je u saizvršilaštvu sa Davorom Pernićem (35) iz Jabukovca, prošle godine u zaseoku Velja Vratna, nedaleko od Jabukovca, hicima iz vatrenog oružja ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

- Na osnovu novih dokaza, od Višeg suda zatražili smo da se Maja Bađikić ponovo privede - kažu u VJT. - Tu meru smo tražili i zbog uznemirenja javnosti, ali je Viši sud taj predlog odbio. Zato smo se žalili Apelacionom sudu, jer bi u roku od mesec dana ta optužnica trebalo da bude - potvrđena. A, odgovora, do juče, nije bilo.

U Tužilaštvu kažu da se Bađikićeva tereti da je ubila Draganu Jozeljić, a zajedno sa Pernićem i Raju Kazimirovića. Davoru se na teret stavljaju i ubistva Dragice Kazimirović i Ljubinke Oprikić.

- Po nama, samo je taj podatak, budući da je Bađikićeva optužena za teško ubistvo u saizvršilaštvu, za šta je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora, dovoljan da se njoj odredi pritvor - naglašavaju u VJT. - Pored toga, izjavama u medijima, ona je uznemirila javnost, ali i narušila pretpostavku nevinosti Davora Pernića.

POLICAJAC U KUĆNOM ZATVORU

MILjAN Nj.(42), forenzički tehničar Policijske stanice u Negotinu, priznao je da je iz sefa ukrao novac, koji je pronađen na salašu Valja Vratne, nakon zločina, pa je pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

- On je priznao da je iz sefa, zbog privatnih problema, ukrao torbu u kojoj je bilo 8.040 evra i 256.000 dinara - potvrđeno je "Novostima". - Sa Tužilaštvom u Negotinu Miljan Nj. je zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je prihvatio sud i na osnovu njega doneo pravosnažnu presudu.

Miljan Nj. je ukradeni novac vratio, a nakon izricanja presude prestao mu je i radni odnos u MUP Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!