UDARAO JE RUKAMA I TUPIM PREDMETOM: Istraga protiv Dejana T. (39) zbog ubistva Zagorke Ćulafić (70) iz Srbobrana

Lj. P. - J. B.

26. 08. 2020. u 08:00

ŠAPČANINU Dejanu T. (39) osumnjičenom za teško ubistvo Zagorke Ćulafić (70) iz Srbobrana, rešenjem sudije za prethodni postupak produžen je pritvor za još 30 dana i može trajati najduže do 25. septembra.

УДАРАО ЈЕ РУКАМА И ТУПИМ ПРЕДМЕТОМ: Истрага против Дејана Т. (39) због убиства Загорке Ћулафић (70) из Србобрана

Kuća u kojoj je živela Zagorka Ćulafić / Foto Srbobran net

Ova mera mu je, kako saznajemo u Višem sudu u Somboru, određena zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo, ali i zbog uznemirenja javnosti. Osumnjičeni je, inače, višestruki povratnik i osuđivan je za krivična dela sa elementima nasilja.

Dejana T. je policija uhapsila 28. jula zbog sumnje da je dva dana ranije u Srbobranu, u kući u Njegoševoj 30, u kojoj je živela sama, usmrtio meštanku Zagorku Ćulafić. Od zadobijenih povreda nanetih udarcima rukama i tupim predmetom po glavi i telu, nesrećna žena je preminula, a napadač je pobegao.

Pored njenog beživotnog tela, prekrivenog peškirima i ćebadima, policija je u kući zatekla ispreturane stvari. Zagorka je, prema priči komšija, živela sama u toj iznajmljenoj kući, i koliko je njima poznato nije imala dragocenosti.

Policija je 26. jula uveče došla na poziv komšija, jer im je bilo sumnjivo što nisu videli Zagorku, niti im se javljala na telefon. Pretpostavlja se da je izgrednik u kuću ušao, a zatim i pobegao kroz prozor, koji je bio otvoren, jer su ulazna vrata bila zaključana.

POTERNICA

ZA osumnjičenim za ovo teško ubistvo bila je raspisana poternica. Policija je za njim tragala zbog razbojništava, a ne isključuje se mogućnost da je upravo u ovom mestu pokušao da se sakrije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili