EKSPLOATISALI LJUDE NA SALAŠU? Novosadska policija uhapsila troje osumnjičenih za trgovinu ljudima

Lj. P.

21. 08. 2020. u 14:05

NOVOSADSKA policija uhapsila je Jadranku Š. (51) i njenog rođaka Miloša Š. (48) iz Čuruga, osumnjičene za trgovinu ljudima.

ЕКСПЛОАТИСАЛИ ЉУДЕ НА САЛАШУ? Новосадска полиција ухапсила троје осумњичених за трговину људима

Foto Depositphotos

Krivična prijava će, kako saznajemo, biti podneta i protiv Save Š. (57), supruga uhapšene žene. Ova trojka se sumnjiči da je duže vreme na salašu u Čurugu radno eksploatisala dvojicu muškaraca, četrdesetogodišnjeg sugrađanina, za koga saznajemo da im je bliski rođak, kao i državljanina Severne Makedonije (74).

Rođak uhapšenih i Makedonac su, kako se sumnja, radili na salašu, gde im nisu bili obezbeđeni ni osnovni uslovi za život, a boravili su u jednoj neuslovnoj kolibi u sklopu imanja. Oni su na salašu, na kojem prema nezvaničnim informacijama ima više stotina grla stoke, krava i ovaca, obavljali teške fizičke poslove. Na to su, navodno, bili primoravani nasiljem i pretnjama, a čak su im oduzeli i lična dokumenta. Pritom su im, sumnja se, obećavali da će biti plaćeni za svoj rad, ali novac nisu dobijali.

- Policija je operativnim radom došla do informacije šta se dešava na ovom salašu - saznajemo od izvora bliskom istrazi. - Nakon što su sprovedene sve predistražne radnje, usledilo je hapšenje osumnjičenih.

Vremešni državljanin Severne Makedonije je, kako saznajemo, pre nekoliko godina došao u Srbiju i tu ostao. Njemu i četrdesetogdišnjem rođaku osumnjičenih, nadležni su u saradnji sa Centrom za žrtve trgovine ljudima obezbedili adekvatan smeštaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!