UPLAŠIO SAM SE I POBEGAO: Filip I. priznao da je kriv za izazivanje nesreće u Košutnjaku

J. D. LjUTIĆ - Š. MAROVIĆ

11. 08. 2020. u 19:53

FILIP I. (20) koji je uhapšen zbog sumnje da je u subotu uveče izazvao saobraćajnu nesreću u Košutnjaku u kojoj je teško povređena Teodora R. (19), u utorak je na saslušanju pred Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, kako saznajemo, priznao krivicu.

УПЛАШИО САМ СЕ И ПОБЕГАО: Филип И. признао да је крив за изазивање несреће у Кошутњаку

Pešački prelaz na kojem je udarena Teodora R. / Foto :K. Mihajlović

Na teret mu se stavljaju teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, kao i nepružanje pomoći, za šta je predviđena višegodišnja zatvorska kazna.

Osumnjičeni je, prema informacijama koje smo dobili, kazao da se kaje zbog svega. Naveo je da nije dugo vozač i da se uplašio, zbog čega je pobegao sa lica mesta. Iako je Tužilaštvo predložilo da mu se odredi pritvor, nadležni sud to nije prihvatio. Umesto pritvora, određena mu je mera zabrane napuštanja mesta boravka.

Teodora se četiri dana posle nesreće na pešačkom prelazu kod "Avala filma" u Ulici kneza Višeslava i dalje nalazi na Odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra i lekari stalno prate njeno zdravstveno stanje. Pre dolaska sanitetskih vozila, njoj je u pomoć prvi priskočio šurak vlasnika restorana "Bajka" Gorana Radivojevića, u koji je ona te večeri izašla sa dečkom i društvom u provod.

- Devojka je za stolom bila sa dečkom i još petoro drugara i desetak minuta pred zatvaranje restorana krenula je kući, jer još ima probnu vozačku dozvolu - kaže, za "Novosti", Radivojević. - Dok je prelazila pešački prelaz kod "Avala filma", začuo se snažan udar, i video se i automobil koji je projurio pored objekta. Muzika u restoranu odmah je stala, a šurak je prvi dotrčao do devojke. Kada je video da joj je stopalo potpuno smrskano i noga polomljena, ostao je pribran, uzeo je kaiš od njenog dečka i zavezao ga devojci oko noge kako bi se zaustavilo krvarenje. Ona je ostala u svesnom stanju do dolaska vozila Hitne pomoći.

BRIGA I MOLITVA ZA DEVOJKU

- Žena je stalno u kontaktu sa Teodorinim drugovima koji nas redovno izveštavaju o njenom zdravstvenom stanju. Molimo se da devojka na kraju bude dobro i izađe što pre iz bolnice - kaže Radivojević. .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)