TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH JOŠ UVEK NIJE PRONAĐENO TELO: Pakleni plan osumnjičenih za ubistvo Danke, policiji ovo predstavlja najveći problem

Novosti online

10. 04. 2024. u 07:04

PROŠLO je više od dve nedelje otkako je nestala Danka Ilić iz Bora, a šest dana otkako smo dobili potvrdu da je ubijena. Danka Ilić je išetala iz dvorišta stare porodične kuće u Banjskom polju, nakon čega su je osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković udarili kolima, a zatim i usmrtili. Kako je jedan od njih priznao na saslušanju u tužilaštvu, telo su bacili na deponiju, a zatim ga premestili na za sada nepoznatu lokaciju. Gde se nalazi telo Danke Ilić i zašto se već šest dana ne zna ništa o tome, iako su ubice priznale zločin?

ТРИ РАЗЛОГА ЗБОГ КОЈИХ ЈОШ УВЕК НИЈЕ ПРОНАЂЕНО ТЕЛО: Паклени план осумњичених за убиство Данке, полицији ово представља највећи проблем

Foto: I. Marinković

Policija već danima pokušava da iz osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić izvuče informaciju gde je telo Danke Ilić. Osumnjičeni za zločin Dejan Dragijević priznao je da je ubio devojčicu, a optužio je brata Dalibora i oca Radeta da su mu pomogli da sakrije telo. Za to vreme, drugi osumnjičeni Srđan Janković ćuti i ne želi da govori o svojoj ulozi u nezapamćenom zločinu.

Ovo su tri razloga zbog kojih još uvek nije pronađeno telo Danke Ilić i koji usporavaju policiju i istragu ovog jezivog zločin.

Smrt jednog osumnjičenog

Brat ubice Danke Ilić Dalibor Dragijević zadržan je u policiji nakon informativnog razgovora, zato što je policija posumnjala da su on i njihov otac Rade pomogli glavnom osumnjičenom Dejanu da premesti telo Danke Ilić sa deponije gde su je on i Srđan Janković prvobitno bacili. Međutim, u nedelju ujutru preminuo je brat ubice u policiji, pre nego što je otkrio gde su premestili telo nesrećne devojčice.

Foto: Društvene mreže

- Ostajemo bez jednog ključnog svedoka, ali imamo dovoljno materijalnih dokaza. Svakako će se uzeti u obzir njegova izjava - rekla je majorka policije Bojana Otović Pjanović u emisiji "Jasno. Kao dan!" na "Blic" TV govoreći o Daliboru Dragijeviću, bratu osumnjičenog Dejana Dragijevića.

Budući da su i Dejan Dragijević i njegov otac Rade Dragijević i dalje u pritvoru, oni su dve ključne osobe koje mogu da pomognu policiji u potrazi za telom Danke Ilić, tako da iznenadna smrt brata ubice ne bi trebalo da utiče na istragu.

foto: Fejsbuk

Pored njih, policija drži i Srđana Jankovića, koji bi takođe trebalo da zna gde je bačeno telo Danke Ilić nakon što je premešteno sa deponije na Starobanjskom putu.

Zavera ćutanja zbog gnusne prirode zločina?

Zašto kriju gde je telo Danke Ilić? Za to postoje dva razloga - prvi jer postoji mogućnost da je priroda zločina veoma gnusna i da osumnjičeni strahuju da bi im pronalazak tela dodatno otežao situaciju u postupku koji se vodi protiv njih za teško ubistvo Danke Ilić.

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

- Od starta smo jedan pravac bazirali na osumnjičenima, ima tu još milion informacija koje još nismo izneli. Ne može da se dopre do suvozača, da kaže gde je prebacio telo sa deponije. Poslednja neka naša verzija je da je nešto gnusno uradio sa tim telom - rekao je ranije načelnik UKP Ninoslav Cmolić.

Osumnjičeni žele da se spasu robije

Osumnjičeni ne žele da otkriju gde je telo Danke Ilić, a razlog za to bi mogao biti taj što se nadaju da bi se nekako mogli izvući i spasiti doživotne robije ukoliko telo devojčice ne bude pronađeno.

Međutim, te nade su uzalud. Kako je objasnio advokat Predrag Savić, ukoliko telo Danke Ilić ne bude pronađeno, moguće je procesuirati osumnjičene za teško ubistvo na osnovu do sada prikupljenih dokaza.

Foto: Društvene mreže

- Tu su priznanja izvršioca, njihovih prikrivača koji su iz reda uže familije, imamo mnogo drugih dokaza u vezi s nastankom saobraćajke, krv na automobilu, asfaltu... Moguće je izvršiti običnu ili 3D rekonstrukciju nastanka saobraćajke, iz koje će se videti da je bila takva da nije mogla da proizvede smrtne posledice jer je bila brzina od 20 kilometara. Na osnovu svih tih dokaza vrlo je verovatno da je Danka Ilić usmrćena na način kako je priznao jedan od okrivljenih - naveo je on.

Savić napominje da bi za krivični postupak bilo dobro da se telo nađe, da se izvrši obdukcija, sudsko medicinsko veštačenje i da se na naučni način dokaže uzročno-posledična veza između povreda i smrtnih posledica.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sredozemno more u Egiptu na kakvo niste navikli! 8 dana već od 560€ All Inclusive