MISTERIJA DUGA DECENIJU I PO: Ubistvo Zlatka Tomića i dalje pod velom tajne

S. KOSTIĆ

09. 01. 2024. u 18:34

NI deset i po godina posle monstruoznog zločina u blizini Iriga, još nije utvrđeno ko je ubio pa zapalio taksistu Zlatka Tomića (52) iz Novog Sada, čije ugljenisano telo je pronađeno u njegovom, takođe, ugljenisanom vozilu.

МИСТЕРИЈА ДУГА ДЕЦЕНИЈУ И ПО: Убиство Златка Томића и даље под велом тајне

Foto S. Kostić

Sve ovo vreme, postavlja se pitanje ko je i zbog čega naudio Tomiću, kada su svi za nesrećnog čoveka imali samo reči hvale. Kako su "Novostima" rekli istražitelji, ovo je slučaj koji ne zastareva i na njemu se i dalje radi, a počinioci možda uskoro budu i privedeni pravdi.

Ovaj stravičan zločin otkriven je 10. maja 2013. godine, kada je jedan od poljoprivrednika na putnom pravcu Irig - Šatrinci, u njivi, primetio izgoreo automobil i beživotno telo u njemu.

- Zbog ovog zločina saslušano je više osoba, ali niko od njih nije mogao da bude povezan sa ubistvom. Pretpostavlja se da je zločin počinjen u ranim jutarnjim satima, ili pod okriljem noći, pa svedoka i očevidaca nije bilo što je znatno otežalo rasvetljavanje zločina - kaže naš izvor blizak istrazi, koji ne isključuje mogućnost da je motiv ubistva možda i koristoljublje.

Tomić, koji je bio vozač novosadskog Udruženja "Naš taksi", nestao je dok je bio za volanom belog "golfa 6". Poslednji put je viđen 8. maja ujutro, oko tri časa, i posle toga je prekinuta svaka veza sa dispečerom u ovoj dežurnoj taksi službi. Dva dana posle njegovog nestanka, na njivi je pronađeno zapaljeno vozilo, a u gepeku ugljenisano telo. Ostaci tela upućeni su na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, radi obdukcije i DNK analize, kako bi se ustanovilo ko je nađen u spaljenom vozilu, jer se u početku nije znalo ni da li je reč o muškarcu ili ženi. Naknadno je utvrđeno da je reč o Zlatku Tomiću.

Nejasno

Tokom istrage utvrđeno je da Tomić nije bio povezan sa sumnjivim poslovima, već da je bio porodičan čovek, suprug i otac. Ostalo je nejasno i zašto je automobil ostavljen baš na tom putnom pravcu, kao i da li je tu zapaljen ili došlepan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)