OPELO SAMO ZA UBIJENU VESNU (49): Kod Trstenika sahranjeni Zoran i njegova supruga - Nije dočekala da vidi peto unuče (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

18. 11. 2023. u 15:58

UBIJENA Vesna Ristić (49) i njen suprug, ubica i samoubica Zoran (52) sahranjeni su danas na groblju u Milutovcu kod Trstenika, ali je opelo imala samo žrtva.

ОПЕЛО САМО ЗА УБИЈЕНУ ВЕСНУ (49): Код Трстеника сахрањени Зоран и његова супруга - Није дочекала да види пето унуче (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:S.Babović,FB

- Opelo se ne drži samoubici, a posebno što je reč i o čoveku, koji je oduzeo nečiji život - predočili su "Novostima" sveštenici u Kruševcu. - Generalno se retko dogodi da se nekome vrši opelo ukoliko se ubio. Ponekad, ali i to retko, ukoliko je osoba imala psihijatrijskih problema, lečila se u specijalizovanoj ustanovi isl.

Sveštenik ponekada prisustvuje pomenu samoubici, ali tu je kao uteha porodici. Osim Ristića, neutešni su i Jelenini roditelji, koji žive u Lazarevcu.

- Vesna je živela u Milutovcu veći deo svog života, tu je izrodila dve ćerke, dobila je četiri unuka - kažu prijatelji porodice. - Peto unuče, koje je na putu, nije dočekala da vidi, sve je tragično ispalo. 

Pomešena su osećanja porodice Ristić u vezi sa tragičnim događajem, okrivljuju sinovljevu ljubavnicu Ivanu K.(44), koju je upucao u naselju Rasadnik u Kruševcu, ali i svog sina Zorana, zbog njegove sklonosti ka neverstvima i dugovanjima, dok istovremeno žale i za njim i za snajom.

S aspekta istrage, koju vodi Više javno tužilaštvo u Kruševcu, ovaj slučaj je "policijski" gotovo rešen. Osim što su rezultati obdukcije tela Vesne Ristić pokazali da je Zoran presudio supruzi hicem iz vatrenog oružja iz blizine, u putničkom vozilu ili do njega, u kamenolomu pored puta Jasika - Kukljin, utvrđeno je i da je ubica iz istog pištolja pucao tri puta.

POZIVI

PROVERAVAJU se i pozivi upućeni sa mobilnog telefona Zorana Ristića. Osim što je oca upravo ovim putem obavestio o svom činu i nameri da se ubije, i kasnije ponovio priznanje kada su se videli prilikom predaje potvrde o dugovanjima, više poziva imao je tog krvavog ponedeljka. Iako na sudu zbog zločina neće završiti niko, policija ipak intenzivno rasvetljava svaki detalj dva krivična dela i samoubistva, kao i okolnosti, koje su prethodile seriji užasa.

-Još dva puta je koristio isto vatreno oružje, kada je u ponedeljak ujutro oko 6,45 upucao Ivanu K. i kada je nešto kasnije istog jutra, sebi presudio, ispalivši metak u autu na putu Velika Drenova, u trenutku kada mu je prilazila policija s namerom da ga uhapsi - iznosi izvor "Novosti" iz istrage. - Za to oružje nije imao dozvolu.

BONUS VIDEO - DVE ŽENE UPUCANE ZA DVA SATA: Načelnica Hitne o prizoru koji su zatekli na mestu zločina u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu