"KOSTA IMAO SAMO PUBERTETSKE BUBICE": Evo šta je Miljana Kecmanović izjavila u policiji

S. J. M. - Z. U.

25. 05. 2023. u 16:12

- KOSTA se u kući ponašao normalno, nije bilo nekih njegovih neuobičajenih poteza ili reakcija.

КОСТА ИМАО САМО ПУБЕРТЕТСКЕ БУБИЦЕ: Ево шта је Миљана Кецмановић изјавила у полицији

Foto: Z. Jovnaović/Novosti

Bilo je nekih pubertetskih "bubica" kako su to razumevali, ali ništa dramatično, niti ozbiljno. On je u školi bio izvanredan, išao je i na vanškolske aktivnosti i niko se ništa u vezi njega nije žalio, niti je on govorio da ima neke probleme. U porodici je sve funkcionisalo kako treba i odnosu su bili dobri i normalni.

Ovo je neka suština koju je, kako nezvanično saznajemo, prilikom davanja izjave u beogradskoj policiji ispričala Miljana Kecmanović majka maloletnog Koste, koji je 3. maja počinio stravičan zločin u svojoj školi "Vladislav Ribnikar", ubivši čuvara i devetero učenika i ranivši nastavnicu istorije i još pet đaka.

Prema našim informacijama policajci su majku pitali o svemu - od vrtića, kada je Kosta krenuo, kakav je bio, šta se dešavalo, kada je krenuo u školu, o odnosima sa drugarima, s kim se naviše družio, ako je imao sa kim je imao probleme, da li je imao kućnog ljubimca, kakvi su mu odnosi sa sestrom, da li se žalio na nešto, da li je bio nezadovoljan nečim....

Kako saznajemo, Kostini roditelji nisu razvedeni, niti rastavljeni, kako se spekulisalo, već su do zločina živeli zajedno.Otac mu je sada u pritvoru, a Kosta u bolnici.

Kostina majka za sada nije osumnjičena ni za šta i ona je u policiji bila na informativnom razgovoru kao građanin. Sa njom je bila advokat Irina Borović, koja nam kaže da je majka odgovorila na sva postavljena pitanja.

SAUČEŠĆE PORODICE KECMANOVIĆ

KOSTINA porodica prvi put se oglasila u javnosti nakon masakra koji je počinio njihov sin i izrazili su saučešće svim žrtvama:

- "Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom, koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Večno u tuzi, porodica Kecmanović".

- Pitali su je oko svih događanja vezanih za Kostu i njegov život i odnose sa drugima. Odgovarala je i na pitanja u vezi porodičnih prilika i odnosa, dakle sve što može da pomogne da se pokuša shvatiti zašto je to Kosta uradio i kako je do svega došlo. I majka želi da raume šta je uzrok - kazala nam je Irina Borović.

Kako saznajemo u policiji će biti ispitana i žena koja je brinula o deci kad roditelji nisu bili tu i pomagala im u kući.

Inače Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa zločinom u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i pokrenulo predistragu, kako bi se utvrdilo da li je u radnjama majke maloletnog Koste, bilo elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Oni su policiji naložili da prikupi sva potrebna obaveštenja, uzmu izjave od majke, školskog pdedagoga i psihologa i utvrde činjenično stanje. Od njih tužilaštvo još nije dobilo povratni izveštaj, koji očekuju sledeće nedelje, kada sve obave.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja Kostine porodice i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu.

Nakon toga preduzeće se odgovarajući koraci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)