"UČITELJICA JE PREBLEDELA, A ONDA SE VRATILA U ŠKOLU PO DECU" Ispovest radnika firme u koju su se đaci sakrili nakon masovne pucnjave

Novosti onlajn

11. 05. 2023. u 07:25

DECA koja su u panici bežala nakon masovne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" sklonište su pronašla u prostorijama jedne firme koja se nalazi iza škole. Kako je ispričao radnik firme, oni su odmah sklonili decu i pokušali da ih smire, koliko god je to bilo moguće u tom trenutku.

УЧИТЕЉИЦА ЈЕ ПРЕБЛЕДЕЛА, А ОНДА СЕ ВРАТИЛА У ШКОЛУ ПО ДЕЦУ Исповест радника фирме у коју су се ђаци сакрили након масовне пуцњаве

Foto D. Milovanović

Jedan od radnika obližnje firme je prepričao horor koji se dogodio te srede u beogradskom naselju Vračar, piše "Blic".

- Krenuli su da beže, uleteo je stampedo, mi smo im rekli da uđu kod nas, koleginica je psiholog, rekao sam da ih smiri koliko može. Kod nas su bile i dve učiteljice i oko pedesetak dece, koji su se sklonili oko naše firme - prepričava Goran, radnik firme koji se u kobnom trenutku našao za mališane.

Kako on priča, jedna od učiteljica je bila skroz bleda i u šoku, a ubrzo se odmah uputila nazad ka školi.

"Učiteljica je prebledela i vratila se po decu"

- Jedna učiteljica je prebledela, odmah se vratila ka školi, da uzme svu decu, to su mala deca, do četvrtog razreda - priča Goran.

Kako priča, jedno dete je preplašeno plakalo i ispričalo šta se desilo. On je kroz plač ispričao kako je jedan đak uleteo i krenuo da puca.

Podsetimo, Kosta K. (13) je tog 3. maja ušao u školu na Vračaru, sa očevim pištoljem, a prvo je upucao čuvara škole, zatim dežurne učenike, pa se uputio u kabinet istorije.

Tamo je ranio nastavnicu, a onda je počeo da puca u vršnjake. U ovoj nezapamćenoj tragediji ubijeno je sedam devojčica, jedan dečak, kao i čuvar škole Dragan Vlahović. Ranjeno je šestoro dece, kao i nastavnica istorije.

Kako su saopštili zvaničnici MUP-a, učenik sedmog razreda je imao detaljan plan koji je pripremio unapred, kao i spisak vršnjaka koji su mu bili prioritetne mete.

Nakon što su ga policijski službenici odveli, on nije pokazao ni trunku kajanja.

Deca, kao i čuvar škole, koji su ubijeni u masovnoj pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", sahranjeni su na beogradskim grobljima, a od njih su se oprostile stotine ožalošćenih ljudi.

NEPREGLEDNA KOLONA NA LEŠĆU: Ispraćaj malog Andrije na večni počinak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni