"VEOMA PAMETAN, VASPITAN I AMBICIOZAN" Ovako je Kosta koji je počinio masakr u školi na Vračaru ocenjen u Tiršovoj 2021. godine

Tanjug

03. 05. 2023. u 17:20

DEČAK Kosta K. (13) koji je jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" usmrtio osmoro đaka i jednog radnika obezbeđenja i ranio šest osoba, u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj 2021. je godine ocenjen kao veoma pametan, vaspitan, moralno i etički orijentisan i ambiciozan.

ВЕОМА ПАМЕТАН, ВАСПИТАН И АМБИЦИОЗАН Овако је Коста који је починио масакр у школи на Врачару оцењен у Тиршовој 2021. године

Foto: Novosti

Naime, Kosta K. je u školi glume 2021. godine imao incident, kada ga je drugi dečak udario laktom u usta.

U Tiršovoj je tada, pored psihološke pomoći urađena i psihološka evaluacija, kojom je ocenjeno da je sa dečakom sve u najboljem redu, te da je izuzetno pametan. Bio je zainteresovan za astrofiziku i kada je upitan čime želi da se bavi, rekao je upravo astrofizikom, a kako se saznaje trenirao je karate i košarku.

Foto: Novosti

Kosta K. je danas u jutarnjim časovima naoružan sa dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela ušao u svoju školu, iz pištolja ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja i ranio šestoro đaka i nastavnicu istorije.

On, po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica, nije krivično odgovoran, jer nema navršenih 14 godina. Njegov otac Vladimir K. (48), čiji su pištolji, zadržan je i sumnjiči se za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave