DVA PUCNJA NIKO NIJE ČUO: Pukovnik u penziji Rendulić majku i sebe usmrtio hicima iz pištolja

S. KOSTIĆ

29. 04. 2023. u 16:27

GORAN Rendulić (59), pukovnik u penziji, usmrtio je, u poro­dičnom stanu u Rumi, svo­ju majku Zlatu (89) hicem iz pištolja koji je imao u legalnom vlasništvu, a zatim je istim oružjem presudio i sebi, pokazali su prvi rezultati obduk­cije i prikupljeni dokazi.

ДВА ПУЦЊА НИКО НИЈЕ ЧУО: Пуковник у пензији Рендулић мајку и себе усмртио хицима из пиштоља

Zgrada u kojoj se dogodio zločin/Goran Rendulić, Foto S. K./privatna arhiva

Tri dana nakon porodične tragedije u naselju Lamela, iza rumskog Doma zdravlja, još se ne zna kada će majka i sin biti sahranjeni, jer do juče po podne niko se od članova njihove porodice nije obraćao nadležnima u JP "Komunalac".

Beživotna tela našla je, u sredu oko 20 časova, jedna od Goranovih ćerki, a istragom je potvrđeno da je reč o ubistvu i sa­moubistvu iz oružja koje je i pronađeno na mestu tragedije.

- Starica je ležala na krevetu u sobi, a njen sin je bio kod ulaznih vrata. Tokom uviđaja pronađene su dve čaure, što ukazuje da je majku usmrtio jed­nim hicem, a drugim se ubio - navodi naš izvor iz istrage, dodajući da ga ne čudi to što su stanari iz zgrade rekli da ništa ni­su čuli. - Pucanj ne mora da se čuje, jer tu ima više faktora. Možda su prozo­ri bili zatvoreni, ili u okolnim stanovima u tom trenutku nije bilo nikog, ili je možda vladala bu­ka... Hodnikom u tom tre­nutku niko nije prolazio - navodi naš izvor blizak istrazi.

Kao što su "Novosti" pisale, Goran se sa poro­dicom devedesetih godina iz Trepče doselio u Rumu, odakle je otišao u vojnu penziju. U stanu je živeo sa majkom Zlatom i supru­gom Zoricom, dok su mu dve ćerke u Beogradu. Zločin se dogodio u danu kada mu je preminula tašta.

- Zorica je u sredu otišla u Trepču da or­ganizuje sve oko sahrane svoje majke, koja je bila zakazana za č e t v r t a k . Da li je ona zvala u stan, pa joj se niko nije javljao, a onda poslala ćerku da proveri šta je sa Goranom i Zla­tom, stvarno ne znam. Šta je tu ženu snašlo, ne daj Bože nikome, tri smrti u danu - rekla nam je, dan nakon strašne tragedije, jedna od Zoričinih pri­jateljica, koja je otkrila da je Goranova supruga bila zabrinuta za njegovo zdravstveno stanje jer su u poslednje vreme počela da mu naviru sećanja sa Ko­sova i Metohije.

Preke naravi

KOMŠIJE iz zgrade gde je stanovao Goran sa porodicom kažu da je bio preke naravi. Nekad bi se u trenut­ku iznervirao i izvikao na nekoga, pa su se sa njim slabo družili, a ja­vljali su mu se samo u prolazu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)